Oaspeti regali, in vizita la Casa Olimpica si Muzeul Sportului

Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au vizitat astazi Casa Olimpica si Muzeul Sportului din Bucuresti. Distinsii oaspeti au fost intampinati de presedintele COSR Alin Petrache si de membrii Comitetului Executiv al COSR.

Principesa Mostenitoare Margareta s-a declarat incantata de vizita facuta la Muzeul Sportului. “E foarte bine ca exista un muzeu al sportului si felicit COSR pentru asta. Este un spatiu foarte luminos cu multe lucruri pe care au reusit sa le colectioneze. E foarte bine pentru tara noastra, trebuie sa fim mandri de ceea ce am reusit in sport. Foarte multe persoane nu vorbesc despre asta, desi este o mandrie nationala”, a declarat Pricipesa, informeaza www.cosr.ro.

De asemenea, Alteta Sa a adus in atentie implicarea Casei Regale a Romaniei in sportul romanesc: “Am facut sport. Am facut tenis si hochei cand am fost in Anglia. Fotbal nu am indraznit. Imi place sa vad, dar nu am practicat. Nu am o echipa favorita, doar echipa nationala a Romaniei. Exista o traditie, Casa Regala a sprijit sportul mereu, am vazut semnaturile Regelui Ferdinand, a lui Carol al II-lea. Au facut multe pentru Comitetul Olimpic si acum va fi acordat Inaltul Patronaj (n.r. – Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I). Regele Mihai a fost pasionat mai mult de mecanica, i-a placut sa conduca, dar cand era copil a practicat toate sporturile. Era o obligatie”.

Presedintele COSR Alin Petrache a reamintit faptul ca terenul pe care se afla cladirea institutiei pe care o conduce a fost donat de catre Casa Regala a Romaniei. “Comitetul Olimpic si Sportiv Roman primeste in aceasta seara Inaltul Patronaj Casei Regale. Pot sa spun ca terenul pe care este construit sediul COSR se numea «La sosea» , iar acum 100 de ani a fost donat de catre Casa Regala pentru a se face sport. Iata ca acest teren a ramas pentru sport si in prezent. Avem terenurile de rugby, avem stadionul de atletism, piscinele pentru polo. In plus, exista sediul COSR, Muzeul Sportului, pe care le-am vizitat azi. Este salutar ca atat Comitetul Olimpic si Sportiv Roman cat si Casa Regala s-au adresat de fiecare data populatiei si ambele au promovat olimpismul si valorile sportului romanesc”, a declarat Alin Petrache.

La finalul vizitei, Altetele Lor Regale impreuna cu presedintele COSR au plantat un copac pe esplanada din fata sediului COSR, intre cei cinci pini plantati pe vremea Regelui Ferdinand.