Neymar, valoare de transfer peste Messi, Pogba sau Ronaldo

Neymar, valoare de transfer peste cea a lui Messi, Pogba sau Ronaldo

Neymar este fotbalistul din Europa cu cea mai mare valoare de transfer, cu 246,8 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de CIES Football Observatory.

El este urmat de Lionel Messi, cu o valoare de 170,5 milioane de euro și Paul Pogba, cu 155,5 milioane de euro. Antoine Griezmann (Atletico Madrid, 150,4 milioane euro) şi Luis Suarez (FC Barcelona, 145,2 milioane) ocupă locurile 4 şi 5.

Cristiano Ronaldo ocupă locul 7 în acest clasament. Jan Oblak (Atletico Madrid) este cel mai scump portar din această ierarhie, cu o valoare de 59,8 milioane euro, în timp ce Hector Bellerin (Arsenal) valorează 70,3 milioane de euro, fiind cel mai scump fundaş.

Football Observatory stabileşte periodic valoarea de transfer a jucătorilor din primele cinci campionate ale Europei, folosind un algoritm în care sunt incluse mai multe variabile, precum minutele jucate şi golurile marcate, vârsta, durata contractului, dar şi date ale clubului de care respectivul aparţine sau ale posibilelor echipe care l-ar putea cumpăra.