Mesut Ozil, doar pe locul 10 in topul celor mai bogati fotbalisti de la CM

Singurul jucator al campioanei mondiale  Germania, prezent in clasamentul Forbes al celor mai bogati fotbalisti de la CM, este Mesut Özil, situat pe locul 10, cu 18,5 $, in 2014. Primul loc in acest top este ocupat de Cristiano Ronaldo, jucatorul Portugaliei, eliminata din faza grupelor la Cupa Mondiala 2014.

mo

Pentru stabilirea acestui clasament al celor mai bogati fotbalisti de la Cupa Mondiala 2014, revista Forbes a luat in considerare veniturile totale (din salarii, prime de joc si sponsorizari) ale fotbalistilor in 2014.  52 milioane de dolari la Cristiano Ronaldo sunt din salarii si prime, in completare sunt venituri din diferite colaborari de imagine cu marci precum Nike, Coca-Cola, Castrol, Konami, Motorola, Herbalife, KFC, Tag Heuer, Fly Emirates si Emporio Armani.

rrr

 

Pe locul secund se afla Lionel Messi, cu 64,7 milioane de dolari, o treime din aceasta suma provenind din drepturi de imagine, urmat de colegul sau de la FC Barcelona, brazilianul Neymar. Pe locul 4 se afla Wayne Rooney (Anglia), cu 23,4 milioane $ pe locul 4,  Sergio Aguero (Argentina) – 23,3 $ pe locul 5, Yaya Toure – locul 6 – 21,7 $, Fernando Torres (Spania) – locul 7, cu 21,3 $, Robin Van Persie – locul 8, Robin Van Persie (Olanda), cu 19,5 $, Steven-Gerrard Steven Gerrard (Anglia), cu 18,7 $ pe locul 9.

(www.theguardian.com)