Messi a vizitat piramidele din Egipt în cadrul unei campanii de luptă împotriva hepatitei C

Messi a vizitat piramidele din Egipt în cadrul unei campanii de luptă împotriva hepatitei C

Lionel Messi, aflat în Egipt pentru promovarea unei campanii de luptă împotriva hepatitei C, a vizitat piramidele de pe platoul de la Gizeh.

“Am venit și în 2007 în Egipt, dar nu au putut vizita atunci piramidele. Egiptul este o țară mare, cu o mare istorie și sunt încântat că o pot vizita. Este pentru prima oară când am ocazia să intru în piramide. Este ceva istoric, un lucru pe care l-am studiat la școală atunci când eram copil”, a declarat atacantul argentinian după ce participat la o acțiune în cadrul programului ”Tour n’ Cure”, o inițiativă internațională lansată sub deviza ”Pentru o lume liberă de hepatita C”.

Messi a mai călătorit în Egipt în urmă cu exact 10 ani, când FC Barcelona, antrenată atunci de olandezul Frank Rijkaard, a disputat un amical la Cairo împotriva formației Al Ahly, câștigat de catalani cu 4-0.

Ministrul egiptean al Turismului și-a exprimat speranța că ”vizita istorică” efectuată în această săptămână de Messi va contribui la impulsionarea turismului în această țară, sector care a suferit serios în ultimii ani din cauza turbulențelor politice și problemelor de securitate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *