Meciurile din Liga I, difuzate din nou la TVR, dupa o pauza de opt ani

Meciurile din Liga I vor fi transmise din nou la TVR, după o pauză de opt ani, prima partidă difuzată fiind Steaua Bucureşti – FC Viitorul, care va avea loc duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Capitală. Partida va fi difuzată în direct la TVR 1 şi TVR HD şi va fi comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos. Steaua – Viitorul este derbiul etapei a IX-a, informează www.tvr.ro. După nereuşita în campionatele europene, Steaua îşi doreşte să urce în clasamentul etapei, unde se află pe poziţia a cincea. La rândul lor, elevii lui Gică Hagi vor încerca să-şi apere locul al doilea. Mai multe informaţii despre situaţia clasamentului Ligii I şi despre evoluţiile echipelor vor fi prezentate începând cu ora 20.50, la “Studio fotbal”, o emisiune moderată de Cristian Mândru şi avându-l ca invitat pe Marius Mitran. Cei doi îşi dau întâlnire cu spectatorii la TVR 1 şi TVR HD şi după meci, de la ora 23.00, pentru analiza rezultatelor etapei a IX-a. Programele pot fi urmărite şi online, pe TVR+.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), începând cu sezonul 2015-2016 al Ligii I, microbiştii şi suporterii din ţară şi din străinătate vor putea viziona în fiecare săptămână, la TVR şi TVR HD, cel puţin un meci din această competiţie. ISB, deţinătorul de drepturi TV pentru Liga I, a ajuns la un acord cu Televiziunea Română pentru difuzarea unor meciuri din campionatul naţional, potrivit LPF. “Practic, din acest moment, Liga I ajunge în toate casele românilor şi nu oricum, ci la calitate HD”, a declarat un oficial ISB. Potrivit aceluiaşi comunicat, ISB a încetat raporturile contractuale cu Antena 1 pentru difuzarea unor meciuri din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I. (FOTO: www.tvr.ro)