Maratonul celor 24 ore de înot, ediția a 24-a

Maratonul celor 24 ore de înot, ediția a 24-a

La Bazinul Olimpic din Braşov se desfășoară în zilele de 12 și 13 mai, cea de-a 24-a ediţie a Maratonului celor 24 ore de înot. Competiţia organizată pentru prima dată în anul 1993, are frecvență anuală şi este realizată de Clubul Sportiv Sami Braşov, prin Ionuț Horia.

În acest an, s-au înscris la Maratonul de Înot, foşti şi actuali sportivi de performanță care vor face parte din cele 20 echipe. Ca de obicei, participanţii vor înota câte 30 de minute la fiecare 6 ore, timp de 24 de ore. Câştigătoare va fi desemnată echipa care va parcurge cel mai mare număr de bazine în timpul alocat concursului. Startul se va da sâmbătă, 12 mai 2018, de la ora 10:00.

Maratonul de Înot de la Brașov este o competiţie sportivă de masă la care poate participa orice persoană care ştie să înoate. Nu există restricţii de vârstă sau sex. Și anul acesta, printre cei 276 de participanți regăsim o echipă de medici care vor înota pentru a strânge fondurile necesare copiiilor diagnosticați cu autism.

Una dintre cele mai inedite echipe este Acțiuni Împreună a Asociaţiei “TOTUL PENTRU TINE”, care participă la maraton cu 12 concurenţi şi 2 rezerve, printre care și 6 persoane cu dizabilităţi, utilizatoare de scaun rulant. În acest fel, se încearcă promovarea sportului ca mijloc de reintegrare socială, ca un argument în plus pentru egalitatea de şanse şi ca o excelentă modalitate de promovare a abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi. Membrii echipei Acțiuni Împreună vor participa la maraton după regulile competiției, la care se supun și ceilalți participanți.

Nu lipsesc vedetele din echipa Acțiuni Împreună, deși adevărații eroi sunt toți cei înscriși la Maratonul de Înot de la Brașov. Îi vom vedea, așadar, în acțiune și pe:

  1. Alin Pascal (http://www.alinpascal.ro) – născut în 08.05.1981, la Iași, într-o familie de artiști. Încă de la 6 ani a studiat vioara la liceul de arte Octav Băncilă din Iași. Inițial – potrivit propriilor spuse – i-a plăcut, până și-a dat seama că nu mai are timp de fotbal și de joacă, așa că s-a mai ”chinuit” până în clasa a 6-a, când a plecat la Bistrița să își continuie studiile. A stat acolo doar 2 ani, apoi a ajuns la un liceu din Cluj. Aici, s-a îndrăgostit de muzică și i-a dedicat aproape tot timpul. A absolvit academia de muzică Gheorghe Dima din Cluj, specialitatea interpretare muzicală – vioară și apoi a terminat și Masteratul în interpretare. În timpul facultății i-a venit ideea să încerce să cânte vocal, așa că s-a apucat de treabă și a format rapid o trupă, alături de care a început să cânte cover-uri. Și-a dat seama, însă, că este amator și a căutat repede un profesor de canto. A descoperit-o curând pe Dana Dorian, alături de care a studiat nu doar canto ci și actorie și jazz. În cele din urmă, s-a mutat în București unde și-a găsit o nouă trupă alături de care cântă și astăzi.

Ruxanda Bar – este pasionată de artele frumoase, după ce a studiat de mică pianul și baletul. A absolvit Liceul de Arte ”Nicolae Tonița” din București – secția pictură, însă muzica a rămas adevarata sa pasiune. Înainte să pășească pe drumul carierei muzicale, Ruxandra Bar a încercat o carieră în modelling pentru o bună perioadă. A publicat pictoriale în reviste și a organizat prezentări de modă.

Ruxandra Bar reprezintă descoperirea muzicală a baieților din fosta trupă Akcent, concretizată în single-ul de succes “Feelings on fire“. Au urmat piesele “Step up” și “My heart is bleeding”.

Și-a descoperit pasiunea pentru înot pe la vârsta de 8 ani. Timp de 2 ani a mers la cursuri de înot aproape zilnic, iar acest lucru o face să se simtă – după cum chiar ea a recunoscut cu mândrie – ”ca peștele în apă, când înoată”!

Sebastian Furtună – a practicat aproape 10 ani polo pe apă în echipa CSA Steaua, ca portar. După ce a renunțat la sportul de performanță și-a început “cariera” de instructor de înot. Sunt deja 3 ani și jumătate de când predă înotul pentru copii și adulți, de toate vârstele. În paralel, are viață active, fiind prezent frecvent în sălile de fitness și mai nou în sălile de CROSSFIT.

Echipa Acțiuni Împreună a Asociaţiei “TOTUL PENTRU TINE” dorește să mulțumească pe această cale partenerilor pe care îi are alături: RTC PROFFICE EXPERIENCE SA şi CARREFOUR VERANDA, iar Clubul Sportiv Sami Braşov îi are alături pe cei de la: ELDON, REBELS GRUP şi INA SCHAEFFLER.

Membrii Asociației “TOTUL PENTRU TINE” doresc, de asemenea, să vă invite, vineri 11 mai, la Brașov, la a treia ediție a seminarului Povești cu Viață, un seminar de reinventare și implicare socială. Sumele obținute din donații vor fi folosite la campania de informare și prevenire a accidentelor soldate cu traumatismele coloanei vertebrale ”Sări cu cap, nu în cap!”

Seminarul se desfășoară vineri, 11 Mai 2018, între orele 18:00 și 20:00, la Kronwell Hotel, din Brașov, la adresa: Bulevardul Gării, nr. 7.

Vă reamintim și că sâmbătă, 12 Mai 2018, de la ora 10:00, se va da startul celei de-a 24-a ediție a Maratonului de Înot de 24 de Ore, în Bazinul Olimpic din Braşov.

Fiecare dintre noi are ceva deosebit, care ne ”diferențiază” de restul lumii, dar responsabilitatea descoperirii acestui ”ceva” ne revine fiecăruia. O lecţie de viaţă, în mii de kilometri parcurşi în apă – aşa poate fi descris un maraton de 24 de ore de înot.