Lupul Zabivaka va fi mascota CM de fotbal, ediția 2018 (VIDEO)

Mascota Cupei Mondiale de fotbal 2018 va fi lupul Zabivaka, aceasta fiind aleasă după voturile a peste un milion de fani pe parcursul unei luni, a anunţat fifa.com.

Lupul Zabivaka a obținut 53% din sufragii, în detrimentul celelorlalte două mascote propuse, un tigru și o pisică. Zabivaka, care este un joc de cuvinte între “a marca un gol” și “luptător”, a fost desenat de Ekaterina Bocearova, o studentă originară din Tomsk.

Peste un milion de internauți au votat pentru cele trei mascote propuse, potrivit postului de televiziune Pervîi Kanal, care a difuzat emisiunea în care a fost prezentată mascota.

Zabivaka, un joc de cuvinte între “a marca un gol” și “luptător”, a fost desenat de Ekaterina Bocearova, o studentă originară din Tomsk (vestul Siberiei).

Internauții au putut vota timp de o lună pentru una dintre cele trei mascote, create de studenți ruși și alese de un juriu al Comitetului local de organizare (COL) și al FIFA dintr-un panel de 10 mascote potențiale.

Lupul Zabivaka îi va urma lui Fuleco, un tatu, care a reprezentat Mondialul 2014 din Brazilia, și leopardului Zakumi al Mondialului 2010 din Africa de Sud.

CM 2018 va avea loc între 14 iunie și 15 iulie, pe 12 stadioane din orașe situate în vestul Rusiei.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).