Lovitura financiara sau manevra electorala ? Viorel Catarama vrea sa cumpere clubul Dinamo

Anuntul omului de afaceri ca vrea sa cumpere Dinamo e privit cu scepticism; sunt voci care afirma ca e doar o manevra electorala si ca Viorel Catarama, candidat la prezidentiale, ar avea un alt scop: pe 10 noiembrie sa castige voturile cainilor rosii.

Bomba a fost aruncata pe piata saptamana trecuta; Viorel Catarama ar fi dispus sa cumpere Dinamo si i-a facut o oferta in acest sens lui Ion Negoita. Finantatorul din Stefan Cel Mare vrea de mult sa vanda clubul Dinamo – cel putin asa a declarat public.

Catarama vrea 50,1 la suta din actiuni

A avut loc deja o prima intalnire intre Catarama si Ion Negoita; in privinta datoriilor pe care le are clubul (salarii, furnizori) Viorel Catarama spune ca sunt rezonabile. Prezidentiabilul a precizat ca vrea sa relanseze clubul si sa-l readuca in cupele europene. In conditiile in care cheltuielile lunare, inclusiv salariile jucatorilor, se ridica la 300.000 euro, Catarama spune ca va sustine maximum opt luni clubul de fotbal, dupa care va lista actiunile la bursa. „Am acesti bani pusi deoparte. In plus, am pregatit o scrisoare de garantie bancara de 500.000 de euro, care sa garanteze afacerea” – a marturisit omul de afaceri, care aspira si sa ajunga in fotoliul de sef al statului, la Cotroceni. El este liderul partidului Dreapta Liberala, dar in cursa pentru Cotroceni este plasat la maximum 1,5 procente din intentiile de vot.

Una dintre ambitii este listarea la bursa

Pe langa faptul ca vrea sa readuca Dinamo pe culmile gloriei, Catarama ar dori si listarea clubului la bursa. „Ma duc sa-l cotez la bursa, in asa fel incat sa atrag 5-10 milioane de euro pentru club. Nu vor mai fi actionari majoritari, iar clubul va fi condus de profesionisti” – asa suna planurile lui Catarama. Rubrica de sport de pe NewsIn mentioneaza insa ca intrarea pe bursa e un proces lung si anevoios (vezi cazul CSU Craiova, care urma sa devina primul club din Romania listat la tranzactionare bursiera) si trebuie indeplinite o serie de conditii, intre care un audit extrem de complex si transparentizarea tuturor operatiunilor financiare. Unul dintre marile avantaje ale intrarii pe bursa este atragerea de finantare gratis – noteaza NewsIN.ro.

Dumitru Dragomir i se alatura lui Catarama

Catarama i-a propus lui Dumitru Dragomir, fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, sa vina alaturi de el la Dinamo. Dragomir respinge insa ideea de a fi presedinte al ros-albilor; a declarat ca nu vine ca angajat, „pentru cateva mii de euro pe luna”, ci in participatie financiara. Adica vine cu bani si obtine procente. Dumitru Dragomir e convins ca e o buna afacere sa investeasca bani in Dinamo si califica ideea lui Catarama de a lista clubul la bursa drept “nemaipomenita”.

In teren nu se stie mai nimic

Capitanul clubului din Stefan cel Mare, Dan Nistor, a fost luat prin surprindere de jurnalistii care l-au intrebat ce parere are despre eventuala preluare de catre Viorel Catarama. „Noi habar nu avem. Nu stiu ce sa mai cred. Eu am doi ani de contract. Daca cineva nu va mai avea nevoie de mine, voi pleca” – a raspuns mijlocasul. Nici antrenorul formatiei Dinamo, Dusan Uhrin, nu doreste sa faca niciun comentariu. Tehnicianul ceh a spus ca el si jucatorii se concentreaza pe meciuri si joaca fotbal. „Nu sunt om de afaceri, nu vreau sa fiu” – le-a spus el reporterilor.Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.