LA Clippers, clubul lui Donald Sterling, ar putea fi vandut pe 575 milioane de dolari

Proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost suspendat pe viata NBA şi amendat cu 2,5 milioane de dolari pentru afirmatii rasiste, el neavand voie sa conducă echipa si sa asiste la meciuri din NBA.Presedintele NBA, Adam Silver, a anuntat ca va face demersuri pentru a-l obliga pe Sterling sa vanda clubul, evaluat la 575 de milioane de dolari. Site-ul TMZ a publicat o discuţie de zece minute între un bărbat, prezentat ca Donald Sterling, şi o femeie de circa 20 de ani, identificată ca V. Stiviano, fosta iubită a magnatului american. Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers. “Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri”, i-a spus el femeii, care i-a reamintit lui Sterling că la rândul ei este de origine mexicană şi afroamericană.

d

“Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduce la meciurile mele”, spunea Donald Sterling în acea înregistrare.
Vizat direct, Magic Johnson a anunţat pe contul său de Twitter că nu va mai asista la vreun meci al echipei L.A. Clippers, “atât timp cât Sterling va fi preşedinte”. “El nu mai are dreptul de a fi proprietar în NBA. Îl consideram un prieten. Să facă astfel de comentarii despre mine, despre negrii americani şi alte minorităţi este inacceptabil în societatea noastră şi în campionatul nostru”, a subliniat celebrul jucător de baschet american.
Şi preşedintele SUA, Barack Obama, s-a exprimat în acest caz. “Când persoane ignorante se laudă cu ignoranţa lor, nu poţi face mare lucru decât să le laşi să vorbească”, a spus Obama, evocând afirmaţii “extrem de ofensatoare” şi rasiste.

(foto: losangeles.cbslocal.com)