Kerber și Pliskova luptă pentru trofeul de la US Open, live, ora 23.00, pe Eurosport 1

Vremea revanșei: Angelique Kerber și Karolina Pliskova luptă pentru trofeul de la US Open. Finala feminină a ultimului turneu de Mare Șlem al anului e transmisă Live pe Eurosport 1, sâmbătă de la ora 23.00.

La doar o lună după ce Pliskova se impunea în finala de la Cincinnati și îi refuza lui Kerber șansa de a deveni numărul 1 mondial, cele două vor sta din nou față în față. De data aceasta, jucătoarea din Germania știe sigur că prima treaptă a ierarhiei WTA îi aparține. Kerber, cea mai bună din lume Semifinalele de la US Open au schimbat liderul WTA, poziție pe care Serena Williams o ocupa de 186 de săptămâni consecutiv. Este un record egalat, doar Steffi Graf mai reușind o performanță similară. Au fost invocate oboseala după meciul cu Simona Halep și o posibilă accidentare însă cu siguranță meritul eliminării Serenei din semifinale îi aparține Karolinei Pliskova, cehoaica de 24 de ani care înaintea turneului ocupa poziția a 11-a WTA.

 Înainte să o elimine pe Serena Williams în semifinale (6-2 7-6), Pliskova a trecut în optimi și de Venus Williams (4-6 6-4 7-6)
De partea cealaltă, Angelique Kerber și-a dominat clar adversarele de pe partea ei de tablou și a reușit performanța de a nu ceda niciun set în drumul spre finală. Iar traseul nu a fost deloc unul facil, Kerber trecând pe rând de jucătoare de top precum Petra Kvitova, Roberta Vinci sau Caroline Wozniacki.

Față în față: Kerber vs Pliskova
De 7 ori s-au întâlnit până acum cele două finaliste de la US Open iar scorul este unul strâns: 4-3 pentru Kerber. Prima partidă s-a înregistrat în 2011/ Copenhaga iar nemțoaica se impunea cu un dublu 6-2. Important de menționat este faptul că ultimele 3 confruntări au fost cu trofeul pe masă:
 2015 – finala de la Birmingham, Kerber se impune în 3 seturi, 6-7 6-3 7-6
 2015 – finala de la Stanford, Kerber câștigă din nou în 3 seturi, 6-3 5-7 6-4
 2016 – finala de la Cincinnati, Pliskova nu-i lasă lui Kerber decât 4 game-uri, 6-3 6-1

Kerber și Pliskova au în palmares câte două trofee în 2016. Diferența e făcută însă de importanța turneelor câștigate. Astfel, dacă noua lideră WTA s-a impus la Australian Open și Stuttgart, cehoaica deține acum titlurile de la Nottingham și Cincinnati.

Cine este Angelique Kerber, #1 WTA
Deși a început să joace tenis încă de la vârsta de 3 ani, Kerber este profesionistă din 2003, timp în care a câștigat 9 turnee, de referință fiind titlul de anul acesta de la Melbourne. Pe lângă această victorie fantastică împotriva Serenei Williams, nemțoaica de 28 de ani a mai prins în 2016 alte 4 finale: Brisbane, Wimbledon (din nou împortiva Serenei), Jocurile Olimpice și Cincinnati.
 a încheiat ultimii 2 ani pe poziția a 10 în clasamentul WTA
 locul 5, din 2012, era până acum cea mai bună clasare a ei la finalul sezonului
Acum, Angelique Kerber e sigură de faptul că va începe anul 2017 din postura de Nr. 1. Este o responsabilitate uriașă dacă ținem cont de faptul că Germania nu a mai avut o jucătoare pe această poziție de 20 ani ani. Steffi Graf își încheia pe 25 noiembrie 1996 perioada de glorie, marcată prin cele 377 de săptămâni ca lideră mondială, record neegalat până astăzi.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).