Jocurile Olimpice de Iarnă – Muncă, Emoţie, Spectacol

Nu sunt vreo impătimită a sporturilor extreme, însă sunt o admiratoare a oamenilor muncitori, ambiţioşi care în final fac un spectacol demn de admirat de milioane de oameni din diferite colţuri ale lumii. Muncă multă, organizare extrem de bună, mii de oameni implicaţi şi momente pline de tesiune si emoţii sunt ingredientele care stau la baza acestor grandioase jocuri olimpice.

Făcând un mic rezumat, pe înţelesul tuturor, Jocurile Olimpice de Iarna reunesc participanţi sportivi din diferite părţi ale lumii, hotărâţi şi motivaţi să arate intregii lumi ce ştiu să facă cel mai bine, fie ca e vorba de schi, patinaj, sanie, hochei etc., cu speranţa de a duce cu mândrie o medalie în ţara lor ca premiu. Fie că iubeşti sau nu sportul de orice natură, Jocurile Olimpice îţi vor arăta că nu este vorba doar de sport. Un exemplu de probă care arată că sportul implică mai mult decât activitate fizică este patinajul artistic. Muzica, machiajul, coafura, costumele elegante si sclipitoare, mişcările graţioase şi trăirile intense alcătuiesc în final un dans pasional si lin pe gheaţă. Fiecare concurent care ia parte la acest concurs este un exemplu de om devotat in spatele căruia stau ani mulţi de muncă şi antrenament. Aţi observat vreodată privirea unui schior inainte de a face sărituri? Dar cea a unei perechi care urmează la patinaj artisitc? Dacă aţi fost destul de atenţi, atunci aţi remarcat cu siguranţă motivaţia, determinarea si dorinţa de câştig care se poate citi in ochii fiecărui participant. Mânaţi de pasiune pentru sportul practicat si susţinuţi moral atât de cei dragi cât şi de ţara pe care o reprezintă, fiecare concurent are acea sclipire in ochi care indică speranţa că munca sa depusă până în acel moment va fi apreciată si astfel premiată în final cu o medalie. Ceea ce nu poate fi citit aşa uşor sunt stările şi trăirile fiecărui sportiv în parte. Cu siguranţă există o presiune la nivel mental, fiecare concurent fiind conştient că îşi reprezintă ţara, dar şi acele emoţii constructive din dorinţa de a obţine premiul şi de a putea fi mândru de sine la final. Cu toate acestea indiferent de situaţie, participanţii nu uită să îşi mascheze emoţiile şi stările tensionate printr-un zâmbet larg, ca nişte actori profesionişti care nu lasă publicul să vadă dincolo de personajul care apare pe scenă.

Pe lângă o delectare a publicului spectator şi telespectator, Jocurile Olimpice sunt în fond jocurile ţărilor reprezentate de către participanţii sportivi. Este o uniune si reuniune, o experienţă intensă, un motiv de bucurie si mândrie pentru fiecare naţionalitate care îşi susţine reprezentantul. Fiecare probă sportivă are frumuseţea ei, fiecare concurent care ia parte este încercat de emoţii iar fiecare ţară cu publicul său empatizează cu cei de acolo şi îi susţine de departe. Văzute în ansamblu, sporturile de iarnă devin astfel un spectacol de calitate care poate încânta ochii fiecărui privitor.

(de Berci Antonia-Ioana)Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).