Ivan Patzaichin trece de la ”bicicleta apelor” la cea de pe sosea

Sunt binecunoscute acțiunile din ultimii ani în care multiplul campion mondial și olimpic Ivan Patzaichin a lansat canotca, intitulata si ”bicicleta apelor”, in cadrul proiectului ”Descoperă Rowmania”. Acum esl se pregateste sa treaca la bicicleta de pe sosea in cadrul unui concurs.
”Acum, că sezonul se apropie de final, iar frigul toamnei şi perpectiva unei lungi hibernări sunt lucruri certe, vă lansăm o altfel de provocare. Ultima din acest an. Un eveniment deschis atât practicanţilor ciclimului de şosea, cât şi celor care îndrăgesc ciclismul montan. Aşadar, Federaţia Română de Ciclism vă invită la Campionatele Naţionale de Ciclocros, în zilele de 08 şi 09 noiembrie 2014, în Bucureşti, Parcul Tineretului. Concursul este destinat sportivilor licenţiaţi la un club afiliat federaţiei, precum şi sportivilor amatori. Se vor decerna titlurile de campion naţional de ciclocros pentru categoriile UCI aferente sportivilor licenţiaţi, dar şi pentru toate categoriile de varstă rezervate amatorilor”, anunță președintele Federației Române de Ciclism, Nicolae Plugaru. (Informaţii suplimentare la www.ciclocros.besaba.com)
La secțiunea amatori a acestei competiții de ciclism și-a anunțat prezența și Ivan Patzaichin. De asemenea, este programat și un concurs destinat presei, la care ”Amiralul” Patzaichin urmează să decerneze premiile, ”Jurnaliştii din tot spectrul media sunt invitaţi la un work-shop pe bicicletă. Indiferent de simpatii….de greutate…..sau de alte…..atribuţiuni, ziariştii îşi pot etala măiestria la ghidonul unei biciclete, într-o cursă derulată în peisajul captivant al parcului bucureştean. Traseul are avantajul de a le oferi participanţilor şansa unei (re)cunoaşteri reciproce! Acţiunea se desfăşoară duminică, 09 noiembrie, în Parcul Tineretului din capitală”, adaugă președintele FR Ciclism, Nicolae Plugaru.

ip