Ioan Cozma: Investiile vor continua și în 2016 la Tenis Club Curtea de Argeș

Competițiile de tenis s-au încheiat anul acesta la Curtea de Argeș, iar calitatea organizatorică, spectacolul de pe teren și atmosfera excepțională care a înconjurat tot șirul de evenimente vorbesc de la sine despre ceea ce s-a petrecut la complexul sportiv din Strada Barajului. Despre toate aceste realizări ne vorbește într-un interviu Ioan Cozma, Directorul General Dr. Oetker România. Compania Dr.Oetker România este partenerul principal al turneelor de la Curtea de Argeș și s-a implicat în organizarea și sponsorizarea mai multor turnee de tenis interne și internaționale, cum ar fi: „Trofeul Victor Hănescu”,  „Dr.Oetker Junior Trophy”– cea mai mare competiție de tenis pentru juniori până în 14 ani organizată în România, turneul ITF „Vitality Open Tour”, „European Summer Cups,  „Press Cup” , Fed Cup și turneele WTA de la București.

Reporter: De cât timp sunteți alături de tenisul românesc?

Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România: Suntem alături de tenis de peste un deceniu, sponsorizând atât turnee naționale, cât și internaționale, prin care sprijinim inițiativele comunității locale. Și în acest an, Tenis Club a transformat Curtea de Argeș în capitala tenisului internațional, organizând patru turnee de talie mondială în 30 zile și ne bucurăm că suntem parte din acest fenomen remarcabil”

R: Ce concluzii trageți după încheierea turneelor de tenis de la Curtea de Argeș?

I.C.:  Concluziile sunt simple, fiind vorba despre, în primul rând o participare mai valoroasă decât anul trecut, și in al doilea rând am avut parte de meciuri viu disputate. Trofeul Victor Hănescu reprezintă pentru mine prezent, dar și un trecut extrem de plăcut. Îmi stârnește amintiri frumoase, încă din vremea când îl organizam la Domnești. Între timp ne-am mutat aici, la oraș, la Curtea de Argeș. Turneul este la ora actuală printre cele mai apreciate din țară, avem peste 100 de participanți, iar pe viitor îmi doresc să ajungem la 15-20 de ediții. Nu vreau să ne oprim până atunci!

R: Am avut parte de partide extrem de spectaculoase…

I.C: Nivelul valoric a fost mai apropiat, ambiția a contat în dezvoltarea acestor turnee, iar în fazele superioare ale competiției, favoriții nu au avut întotdeauna câștig de cauză. Tocmai de aceea este frumos tenisul, pentru că nu se respectă mereu ierarhiile. Mai buni, de la an la an

R: Cum de vă “iese” mereu această organizare perfectă?

I.C: Fără falsă modestie, am acumulat ceva experiență, am început acum un deceniu cu organizarea turneului Victor Hănescu și din acel moment ne-am străduit să creștem de la un an la altul. Dar de fiecare dată dăm tot ce este mai bun în noi, ca organizatori, pentru că ne dorim ca toată lumea să fie mulțumită. Iar la anul sperăm să fie tot mai bine… și tot așa, mult timp de acum înainte!

R: Cum merge colaborarea cu ceilalți oameni din tenis?

I.C: Avem o relație civilizată cu Federația Română de Tenis, mulți oameni apreciază pasiunea de care dăm dovadă aici, la Curtea de Argeș. Acesta cred că este secretul, munca, pasiunea, faptul că nu lăsăm nimc la voia întâmplării. La anul sperăm să creștem din nou valoarea competițiilor pe care le găzduim.

R: A fost ca o punte între legendele sportului românesc, ați început sezonul acesta cu Press Cup, la care invitat de onoare a fost Iosif Rotariu, care a și câștigat, iar vara s-a încheiat cu prezența lui Victor Hănescu la turneul care îi poartă numele.

I.C.:Ne bucurăm să avem asemenea oaspeți, nu uitați că Ilie Năstase este unul dintre prietenii tenisului de la Curtea de Argeș. Iar Roti și Victor sunt întotdeauna bineveniți, sunt oameni de caracter, iar prezența lor oferă calitate și seriozitate oricărei competiții sportive.

R: Ce planuri de viitor aveți?

I.C.: Vreau să mulţumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat. Nivelul jucătorilor a crescut de la an la an și s-a văzut ardoarea participanţilor de a câștiga. Sunt mult mai pregătiţi acum. Mă bucur că toate delegaţiile au plecat acasă cu amintiri foarte frumoase despre Curtea de Argeș. Anul viitor competiţia de vară Summer Cups va fi under 18 ani. Mai vrem să ridicăm cota turneului Futures pe care îl avem. Sperăm să ridicăm nivelul turneului de 16 care anul acesta a avut un număr de 94 de participanţi din 21 de ţări. Este un lucru fantastic și o recunoaștere a valorii turneului. Peste 10 ani ne vedem cu cel puţin două turnee Futures, o tribună foarte mare și să construim încă două sau trei turnee de tenis aici la bază.

Ilie Năstase: “Vreau sa va spun ca m-am imprietenit cu domnul Cozma acum nu prea mult timp si am vazut ce a facut acolo la dansul. Ma bucur ca mai sunt si oameni extraordinari care se implica in sport, in tenis. E frumos sa vezi atatia copii care joaca tenis. Speram sa adunam mai multi oameni ca dansul in jurul tenisului“.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac: „Vin cu o deosebită plăcere la Curtea de Argeș mai ales că o fac pentru a urmări tineri sportivi care ne reprezintă. La Curtea de Argeș, întâlnim o oază de civilizaţie, de cultură, de sănătate. Sunt convins că toţi cei care au venit din afara graniţelor vor spune când vor ajunge acasă că România este o ţară frumoasă, primitoare și cu oameni cu inimă mare“.

Ioan-Cozma-director-general-Dr.Oetker-Romani-Deschidere-Dr.Oetker-Arges-Cup-2014

download

 

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).