BREAKING NEWS
Search
Interviu despre Succes în Educație și Sport

Interviu despre Succes în Educație și Sport

Panait-Mihai Vlad a ales să îmbine sportul cu educația, la un nivel înalt, atât în viața de zi cu zi, cât și în business, el fiind un exemplu pentru noi toți!

Adeptul unui stil de viață activ, Vlad a dezvăluit în interviul acordat pentru http://alicepiperea.ro câteva dintre aspectele esențiale ale căii către succes:

 

🙂 Bună, Vlad! Spune-ne mai multe despre tine! Cu ce te ocupi?

·         Bună, mulțumesc pentru interesul acordat! În prezent sunt manager al Centrului de Formare Profesională Eurodeal, președinte al Asociației Succes în Educație și Sport, iar anul acesta termin două programe de masterat, unul la USAMV și unul la Universitatea din București, iar în puținul timp liber rămas îmi place să practic sport, respectiv ciclism, triatlon și fitness.

 🙂 Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

·         De cele mai multe ori ziua începe la ora 7.30 și se termină la 23.00, primele ore le aloc activităților centrului de formare profesională și asociației, iar seara mă motivez și cu puțina energie rămasă practic sport. Aproape 7 zile din 7 am activități sportive sau educaționale.

·         Timpul trebuie eficientizat și optimizat, astfel că încerc să nu pierd timp cu activități pe care nu le consider necesare, de exemplu nu mă uit la TV, Facebook-ul îl folosesc doar pentru a promova asociația, iar cluburile dacă nu sunt sportive, nu îmi stârnesc interes.

 🙂 Care este primul sport pe care l-ai urmat?

·         Din dorința părinților mei de a mă disciplina, când eram copil au ales să încep  judo, sport pe care l-am practicat cu mare drag timp de câțva ani. La judo am obținut și prima medalie, iar de atunci mi s-a deschis apetitul pentru competiții.

v2

 🙂 Ce alte sporturi ai mai practicat?

·         Am început cu judo, apoi handbal, baschet, dar sporturile de echipă nu prea mi-au placut și am continuat cu atletism, arte marțiale.

 🙂 Ce sporturi practici la ora actuală în puținul timp liber pe care îl ai?

·         În prezent sunt pasionat de fitness și ciclism. Pasiunea s-a concretizat prin înființarea asociației pe care o reprezint la competițiile sportive, asociația având atât o latură educațională cât și una sportivă. De asemenea, fiind pasionat de fitness, în parteneriat cu Stay Fit Gym am înființat Stay Fit Academy, o școală autorizată pentru instructori de fitness.

v6

 🙂 De ce ai ales să înființezi această asociație?

·         Am vrut să combin educația cu sportul și, implicit, asociația are activități educaționale, sportive și caritabile. Astfel, în decembrie 2015, a fost înființată Asociația Succes în Educație și Sport, iar până în prezent am organizat diverse cursuri în domeniul sportiv și medical, am participat eu sau membrii asociației la competiții sportive de alergare, ciclism, triathlon, iar de sărbători ne-am mobilizat împreuna cu toți partenerii noștri pentru a aduce un zâmbet pe chipul copiilor aflați în centrele de plasament, oferindu-le jucării, haine și dulciuri.

 🙂 În cadrul Asociației Succes pentru Educație și Sport organizezi periodic mai multe cursuri. Care sunt acestea? Dă-ne detalii despre fiecare curs în parte.

·         Primul curs organizat de noi, a fost cel de prim ajutor, un curs care este esențial oricui, deoarece o situație de urgență poate apărea oricând și având cunoștințele necesare poți chiar salva o viață.

·         Ulterior am început să organizăm cursuri în domeniul medical, respectiv cursuri de EKG și cursuri de recoltare probe biologice și injecții. Aceste cursuri au un pronunțat caracter practic, menit să aducă un plus de cunoștințe celor care vor să profeseze în domeniul medical, cursurile fiind susținute de către cadre medicale cu o vastă expriență profesională.

·         Iar pasiunea pentru fitness a fost transformată în Stay Fit Academy, un loc unde toți cei care vor să devină instructori de fitness autorizați o pot face la cele mai ridicate standarde și la cele mai accesibile tarife. Certificatele obținute în urma acestor cursuri au recunoaștere națională și internațională, iar absolvenții pot lucra legal oriunde doresc.

·         Pe viitor intenționăm să dezvoltăm și mai mult latura educațională îmbogățind oferta existentă.

v7

🙂 Cui se adresează aceste cursuri?

·         Cursurile medicale se adresează elevilor sau studenților școlilor medicale, chiar și absolvenților care vor să își îmbunătățească cunoștințele și să dobândească noi competențe.

·         Cursurile de prim ajutor sunt deschise tuturor celor care vor să fie pregătiți pentru a fi de folos în situații de urgență.

·         Iar cursurile de instructor de fitness se adresează celor care practică fitness dar vor să se dezvolte și să învețe cum să practice sport în mod corect și eficient și mai ales acest curs se adresează celor care vor să înceapă o carieră în domeniu.

 🙂 Am urmat și eu două dintre aceste cursuri, cel de prim ajutor și cel de recoltări și am rămas impresionată: profesorii sunt foarte bine pregătiți și am învățat multe lucruri practice! Despre aceste cursuri am scris mai multe AICI și AICI. Le recomand cu încredere!

 🙂 Ai ales să îmbini sportul cu educația. Din punctul tău de vedere, cât de importantă este îmbinarea celor două?

·         „Mens sana in corpore sano” este motto-ul asociației, astfel antrenând corpul, antrenăm și mintea, cele două activități trebuie să fie nelipsite din viața oricărui om, de asemenea trebuie să fie practicate în mod continuu, la orice vârstă.

v3

 🙂 Ești o fire sportivă, ești un exemplu demn de urmat. În încheiere, te rugăm să ne spui: pentru a menține un stil de viață sănătos, care este minimul de mișcare pe care ar trebui să îl practice o persoană adultă fără patologii (intensitate, durată, frecvență)?

·         Din punctul meu de vedere, timpul trebuie eficientizat, multă lume declară că nu are timp de sport, dar în același timp mulți petrec ore întregi uitându-se la TV sau pierzând timp pe Facebook, dacă s-ar folosi acel timp pentru a face sport, câștigul ar fi mult mai mare.

·         O oră de sport pe zi, realizat la o intensitate medie, pentru orice persoană sănătoasă este necesară pentru a contribui la un stil de viață sănătos.

v1

Despre activitățile organizate de Panait-Mihai Vlad în cadrul Asociației Succes în Educație și Sport poți afla mai multe AICI.

Cu Panait-Mihai Vlad poți intra în contact pe Facebook AICI și poți intra în grupul Asociației Succes în Educație și Sport printr-un simplu click, AICI.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).