Împrumuturile pentru nevoi personale sunt o uriașă oportunitate financiară! Află cum poți fi mereu în control!

Mulți oameni trăiesc cu frica împrumuturilor indiferent de sursa acestora. Oamenii se pliază anumitor concepții tradiționale care îi țin pe loc în viața de zi cu zi și îi împiedică în procesul lor de evoluție. În felul acesta, în viața oamenilor care se ghidează după proverbe precum „ce-i în mână nu-i minciună” apare o mare discrepanță între nivelul lor de trai și felul în care evoluează societatea astăzi. Din cauza acestor discrepanțe apar nemulțumiri și frustrări pe termen lung, pentru că sunt neglijate nevoile personale care să crească considerabil calitatea vieții.

Cine nu își dorește o casa sau un apartament personal, o mașină, ori o vacanță, măcar odată pe an, pentru a-și satisface nevoile personale și emoționale. În ziua de astăzi, oamenii încep să înțeleagă importanța acestor detalii pe care le desconsiderau în favoarea unor priorități fictive care pe termen lung îi dezamăgeau.

 

Iată ce trebuie să știi înainte de a face un împrumut de nevoi personale pentru a face o alegere în cunoștință de cauză:

 

  1. Împrumutul de la bancă

În linii mari, împrumuturile de la bancă sunt caracterizate ca a fi operațiuni sigure și sunt caracteristice fiecărei unități bancare în parte. Este important ca înainte de a lua o decizie să se verifice ofertele existente pe piață pentru a găsi pachetul cel mai potrivit nevoilor personale. De asemenea, trebuie aleasă cu grijă banca la care se apelează. Asta deoarece banca va lua în considerare capacitatea de returnare a împrumutului în funcție de istoricul personal și de încadrarea ta la categoria bunului platnic. Unul din cele mai bine cotate împrumuturi este cel de nevoi personale cu ipotecă, adică garantând returnarea sumei prin girarea cu un bun material echivalent.

 

  1. Împrumutul de la o Instituție Financiară Nebancară

Un același tip de împrumut poate fi făcut și de la I.F.N. cu câteva mici diferențe. În acest caz, împrumuturile solicitate se încadrează la sume ceva mai mici comparativ cu o bancă. Partea bună este că returnarea se poate face pe o perioadă mai scurtă de timp. De ce este asta o veste bună? Simplu! Pentru că dobânda nu va fi la fel de voluminoasă ca în cazul împrumuturilor pe termen foarte îndelungat, deci va fi mai avantajos. În loc de un împrumut pentru nevoi personale cu ipotecă, se poate apela la un credit de nevoi personale mult mai flexibil, precum oferă cei de la Hopcredit.ro, și nu va mai exista grija unei ipoteci care amenință echilibrul financiar ulterior.

 

  1. Educația financiară este mandatorie

În România, educația financiară a fost mult timp neglijată. Dacă nu sunt urmate cursuri la instituții de învățământ cu profil, informații vitale pentru o bună gestionare a finanțelor le pot aluneca românilor printre degete. Trebuie cunoscute, pentru început, câteva noțiuni de bază, precum ce este inflația, pentru a beneficia de o înțelegere măcar relativă a acestui domeniu care reprezintă o parte integrantă a vieții fiecăruia. Pentru cei au un apetit scăzut față de studiile financiare există câteva sfaturi utile care le vor face alegerile mult mai ușoare.

Doar cei în necunoștință de cauză pot acuza băncile sau instituțiile financiare și pot fi speriați de împrumuturi. Adevărul este că un împrumut pentru nevoi personale este o oportunitate financiară excelentă. Este importantă atenția la termeni și condiții, citirea cu atenție a contractului și a clauzelor suplimentare, dar și o mică analiză a posibilităților proprii.

Pentru a lua o decizie cât mai înțeleaptă este importantă încercarea unei analize a peisajului economic pe o perioadă de măcar 2-3 ani. Încearcă să cântărești bine nevoia personală ce se dorește a fi satisfăcută, dar și capacitățile bugetului propriu. Nu în ultimul rând, este bine să te informezi în legătură cu termenii de bază reprezentativi domeniului economic și financiar, astfel încât orice situație financiară să reprezinte o oportunitate, ci nu un motiv de îngrijorare.

 

Sursa foto: pexels.com