Ilie Nastase a taiat panglica Bazei Sportive Tenis Club Curtea de Arges

Meciurile internationale dintre jurnalistii înscrisi la Press Cup au debutat în forta, cu ocazia acestui turneu inaugurandu-se si Baza Sportiva Tenis Club Curtea de Arges. Ilie Nastase si George Cosac au jucat un meci demonstrativ la dublu cu echipe de copii argeseni. Personalitati locale au luat cuvantul in cadrul festivitatii, iar jurnalistii inscrisi in turneu au jucat in prima zi meciuri la dublu, urmate, in cea de-a doua zi, de partide de simplu. Inaugurarea Tenis Club Curtea de Arges s-a bucurat de prezenta unor invitati de seama: legenda tenisului romanesc – Ilie Nastase, alaturi de George Cosac – Presedintele FRT, fost jucător de Cupa Davis; Ioan Cozma – Directorul Dr. Oetker Romania, brandul sponsorizand numeroase turnee din Curtea de Arges si din toata tara; Gheorghe Bortan – Presedintele Tenis Club Curtea de Argeș;

aReprezentanti ai comunitatii locale au luat cuvantul cu această ocazie, aratandu-si sprijinul fata de sportul alb: Florin Tecau – Presedintele Consiliului Judetean Arges, alaturi de Ninel Diaconu, Primarul Municipiului Curtea de Arges.

a 1

Legenda tenisului românesc, Ilie Năstase, i-a facut fericiti pe copiii argeseni pasionati de tenis cu care a jucat un meci la dublu alături de George Cosac. Actorul Victor Yila a comentat partida cu mult entuziasm, reusind sa bucure intregul public prin interventiile sale pline de umor si energie.

a2

Ilie Năstase s-a aratat bucuros de crearea unui astfel de centru sportiv, de mare importanta nu doar pentru comunitatea locală, cat si pentru intreaga tara: „N-am avut norocul când am fost Presedinte de Federatie sa inaugurez o bază sportiva atat de frumoasă. I-am văzut si pe cei mici, care sunt foarte entuziasmati. Ar trebui să existe mai multe cluburi de acest tip. Din păcate, Ministerul si Federatia Română de Tenis nu au intotdeauna astfel de bugete. Oameni ca domnul Cozma, care au investit, sigur ca fac diferenta”. În ceea ce priveste tenisul romanesc, Ilie Năstase crede că Simona Halep este un model pentru multi dintre copiii indragostiti de tenis, ea fiind o sursa de inspiratie si pentru tinerii prezenti la Tenis Club Curtea de Arges. George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, subliniază si el impactul unei asemenea investitii: „E un moment foarte important pentru aceasta zona si pentru Curtea de Arges. Vrem sa fim alaturi de cei care investesc nu numai resursele financiare, ci si resursele umane. Cred că dl. Cozma este piesa principala din acest angrenaj care a dus la constructia acestei baze de sanatate si de performanta, in acelasi timp”. Despre competitia Press Cup Dr. Oetker si inaugurarea bazei sportive, presedintele Tenis Club Curtea de Arges, Gheorghe Borțan, declara urmatoarele: „Press Cup este o competitie in care au avut loc meciuri spectaculoase si viu disputate intre jurnalistii pasionati de sportul alb. Prezenta legendarului Ilie Nastase – fost numărul 1 mondial, la inaugurarea Bazei Sportive Tenis Club Curtea de Arges a adunat un numar record de spectatori. Ne-am bucurat ca am avut drept invitati personalitati de seama – George Cosac, presedintele FRT si Ioan Cozma, un sustinator activ al tenisului romanesc. Multumim si reprezentantilor orasului si Municipiului Curtea de Arges, Florin Tecau si Ninel Diaconu, pentru sprijinul de care au dat dovadă si pentru prezenta lor la acest eveniment important pentru tenisul românesc.”

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, a luat si el cuvantul la inaugurare: „Vin întotdeauna cu placere la Curtea de Arges pentru ca avem parteneriate deosebite cu Primaria, Consiliul Local si cu domnul Ioan Cozma. Ii multumesc domnului director Bortan pentru modul in care organizeaza si gestioneaza aceasta baza sportiva. Suntem parteneri si sper ca, in continuare, sa dezvoltam si sa promovam astfel de initiative.”.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul www.tenisclub-curteadearges.ro.
Partenerul oficial Press Cup este Dr. Oetker România, iar organizatorul turneului – Tenis Club Curtea de Arges. Editia 2014 s-a bucurat de sprijinul sponsorilor Steinel, Karcher, Consiliul Județean Argeș, Consiliul Local Curtea de Argeș, Raureni, Mistad, Lupa GPS, Posada SA, Hotel Camino, Păstravăria Brătioara, AS Travel, BCD Travel, Caroli si ARC-Asociatia Romana a Carnii. Parteneri media: Radio Arges Expres si Ziarul Arges Expres. Promotorul turneului Press Cup Dr. Oetker este SCG-Smart Corporation Group.