Horia Colibăşanu a ajuns în tabăra de bază Everest-Lhotse

Alpinistul Horia Colibăşanu se află în tabăra de bază Everest-Lhotse, la 5400 metri altitudine, locul în care va sta aproximativ o săptămână pentru aclimatizare. Colibăşanu se află în încercarea de a cuceri Everestul pe o rută nouă.

Starea sa de sănătate a lui Horia Colibaşanu este foarte bună, la fel şi cea a colegului său de expediţie, alpinistul slovac Peter Hámor.

“Echipa a ajuns în tabăra de bază. Suntem într-o expediţie internaţională de 60 de membri. Mulţumiri sponsorilor pentru că avem cele mai bune condiţii în tabăra de bază. Avem cort brutărie şi un cort-pub. Echipele de Icefall (şerpaşii care echipează cu corzi şi scări Khumbu Icefall) au avut un accident, un şerpaş a fost rănit. Nu au reuşit să ajungă decât în tabăra 1. Se pare că gheţarul între tabăra 1 şi tabăra 2 este foarte crevasat. Suntem în grafic deocamdată, dar dacă peste o săptămână nu ajungem în tabăra 2, vom fi în întârziere”, se precizează într+un comunicat.

Horia Colibăşanu a plecat în exediţie în 28 martie, urmând să se întoarcă în 3 iunie. În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848m).

Anul acesta, are loc cea de a douzecea expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de a cincisprezecea în Himalaya. Horia Colibăşanu are în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.