Halep: În ultimul ghem nu mai puteam respira. Nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că la 5-0 în setul trei nu mai putea respira, dar a ştiut că trebuie să lupte pentru fiecare minge.

“Anul trecut am plâns toată noaptea, dar nu m-am oprit din a crede, iată că azi s-a întâmplat. Azi nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat. Nu m-am gândit că meciul s-a terminat până nu s-a terminat. Când am condus cu 5-0 mi-am spus că trebuie să joc pentru fiecare minge, în ultimul ghem nu mai puteam respira, dar ştiam că trebuie să alerg, să alerg şi să alerg şi asta a fost. Nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat”, a declarat Simona la Eurosport.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens. Ultimul trofeu de grand slam a fost cucerit Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Simona Halep a mai cuerit trofeul Roland Garros, acum 10 ani, la junioare. Ea adevenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.