Halep: Tremur, a fost foarte greu, dar în finală voi da tot ce pot

Simona Halep, care s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a declarat că meciul cu Angelique Kerber a fost foarte greu şi încă mai tremură,  dar că şi-a propus că în finală va da tot ce poate.

“A fost foarte greu, tremur, sunt foarte emoţionată. Ştiam că va fi foarte complicat, joacă foarte bine, se deplasează şi loveşte din toate poziţiile. Mă bucur mult că am rezistat şi m-am putut impune. Al doilea meci foarte lung, nu e uşor să ai meciuri lungi la acelaşi turneu. Mulţumesc publicului că m-a susţinut şi ajutat. În acest meci am fost prima cu două şanse de a câştiga, am ratat, am spus că pot să revin, am avut încredere. După accidentarea la gleznă am decis să lupt pentru fiecare minge, apoi mă voi odihni, cu siguranţă voi face asta. Încerc să rămân foarte calmă, a fost un meci ca un montagne rousse, am făcut ceea ce contează, ce trebuie, dacă nu renunţi, poţi câştiga, sunt mândră de ce am realizat. O respect mult pe Caroline, ştiu că va fi la fel ca azi, va trebui să alerg, am nevoie de odihnă, atunci când am jucat finala la Roland Garros am spus că dacă voi fi în aceeaşi situaţie voi da tot ce pot, voi fi mai curajoasă. Vreau să fac ceea ce pot în finală, să cred că am şansa de a câştiga, să nu mă gândesc la titlu, dacă va veni, aşa va fi să fie”, a declarat Halep la interviul de pe teren.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

În finală, Simona va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.