Halep: Sunt fericită să joc încă o finală, în două săptămâni

Simona Halep s-a calificat în ultimul act al turneului de la Cincinnati, după ce a trecut de e Arina Sbalenka din Belarus, locul 34 WTA. cu 6-3, 6-4.

“Vă mulţumesc tuturor, a fost foarte frumos să joc azi aici. A fost un meci dificil. Am auzit la al doilea smeş pe care ea l-a ratat cu puţin că mi-a zi cineva <Simona, e cu noroc>. A fost cu noroc, a fost extraordinar şi sunt fericită să joc încă o finală, în două săptămâni. Ea serveşte tare, îi verificam după fiecare serviciu viteza, era 111 mile pe oră, 115, la fiecare serviciu şi a fost foarte greu să returnez, dar am fost destul de puternică în acea poziţie şi am încercat doar să o fac să se mişte cât de mult posibil, să o joc mai mult pe partea stângă. Am făcut tot ce am putut şi cred că am câştigat acest meci pentru că am luptat până la sfârşit. Dacă voi lupta cum am făcut-o în fiecare zi la acest turneu, am o şansă mare să câştig finala, dar ştiu că o să fie greu. Ea (n.r. – Kiki Bertens) are multă încredere, dar am şi eu, aşa că o să fie o mare provocare pentru mine să joc o altă finală şi să o câştig. Vreau să mă bucur de ea, să dau totul şi să joc în faţa acestui frumos public. Vă mulţumesc fiecăruia”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Kiki Bertens a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe Petra Kvitova, locul 6 WTA. Simona Halep conduce, cu 3-1, în întâlnirile directe, ultima partidă fiind în 2017, în semifinale la Roma, când românca s-a impus cu 7-5, 6-1. În 2016, în turul al treilea la Wimbledon, tot Halep a câştigat, cu 6-4, 6-3, la fel în 2010, în sferturile de finală ale unui turneu ITF la Torhout (Belgia), scor 7-6 (2), 6-2.

Bertes a învins-o pe Halep doar în 2012, pe zgură, în semifinalele turneului de la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-4. Olandeza a câştigat turneul atunci.

Simona Halep va disputa a XXXIII-a finală din carieră, a şasea din acest an, a doua consecutivă, după ce s-a impus la Rogers Cup, duminica trecută. Ea a câştigat 18 turnee până acum.

Titluri WTA de simplu: 18 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Simona Halep a mai jucat două finale la Cincinnati, ambele pierdute. Anul trecut,ea a fost învinsă de Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, iar în 2015 de Serena Williams, cu 6-3, 7-6 (5).