Simona Halep: Sunt dependentă de tenis. Când nu am o competiție, mi-e greu să trăiesc

Halep şi politica. Feţele Simonei

(de Romeo Chiriac)

“Când eram tânăr, împărţeam oamenii în greci şi turci. Grecii erau buni, turcii erau răi. La maturitate n-am mai împărţit oamenii decât în buni şi răi. Acum, la bătrâneţe, spun doar atât: bieţii oameni!…. Viaţa e o taină, omul e o brută” – Zorba Grecul în romanul cu acelaşi nume al lui Nikos Kazantzakis.

De ce oare Simona Halep a avut reacţii diferite, cântărind cu unităţi de măsură diferite două situaţii relativ similare?

În prima, Simona nu a luat atitudine după ce a a fost victima unei diversiuni, atunci când în colajele de imagini şi texte postate pe paginile de Facebook ale mai multor organizaţii PSD s-a inventat că ar fi fost huiduită pe Arena Naţională. Halep a venit atunci însoţită de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a fost huiduită de cei din tribune când îi oferea Simonei cheia şi o plachetă după trofeul cucerit la Roland Garros. Primarul Capitalei a părăsit Arena Naţională imediat după acel moment. Întrebată dacă a auzit huiduielile celor 20.000 de spectatori pe stadion, Halep a răspuns atunci: „Vorbim despre altceva, vă rog!”. Iar postacii PSD au încercat o diversiune în stilul lor caracteristic, încercând să spele imaginea Gabrielei Firea, dând cu noroi în Simona.

Întrebarea care se pune este cum de Halep nu a auzit corul de huiduieli al celor câtorva zeci de mii de oameni adresate Gabrielei Firea, dar a auzit pe cei doi români revoltaţi care au strigat “M..e PSD” la finala Rogers Cup.

Apoi, se mai pune întrebarea de ce Simona a refuzat să ia atitudine la diversiunea postacilor PSD care au inventat că ea ar fi fost cea huiduită, şi nu Firea, însă a înfierat gestul suporterilor români care au asistat la finala din Canada.

“Aş vrea să spun câteva cuvinte în limba română pentru românii din tribune. Vă mulţumesc pentru susţinere şi, celor care s-au comportat altfel decât trebuie, le transmit să nu mai facă asta data viitoare şi să respecte această încăpere deosebită”, a spus Simona, vizibil deranjată de gestul fanilor din Canada.

Turcii şi grecii lui Zorba pot fi asociaţi cu cele două tabere în care este divizată România zilelor noastre, cea a celor pro PSD, respectiv ceilalţi.

Însă, care e de fapt faţa Simonei, având în vedere că a avut două atitudini diferite în “încăperi” şi situaţii similare. E limpede faptul că Simona Halep reprezintă un model inspiraţional pentru români când se află în terenul de joc. Dar ce ne facem draga noastră Simona când e vorba de politică?