Halep: Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga turneul de la Wimbledon

Simona Halep spune că are curajul de a se gângi la faptul că are şanse de a câştiga turneului de la Wimbledon.

“Nu a fost uşor. Am fost un pic sub presiunea de a pierde acel set. Dar nu m-am panicat. Cred că acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut, să nu mă panichez. Am fost calmă şi am jucat fiecare minge. Am crezut cu adevărat că am puterea de a reveni dacă rămân concentrată. Am dechis jocul mai bine, am deschis terenul, apoi am mers de mai multe ori la fileu. După primul set, a fost mai bine. Sunt relaxată. Bineînţeles, nu este simplu să joci pe iarbă. Nu am avut meciuri oficiale înainte, dat pas cu pas încep să simt jocul şi să mă simt mai bine pe teren. Chiar dacă mă doare peste tot din cauza ierbii, este ok. Încep să mă obişnuiesc. Pe iarbă nu ştii niciodată ce o să se întâmple pe teren. Fiecare meci este important şi la fiecare meci o să intru pe teren foarte concentrată. Ai nevoie de un joc mai bun, în opinia mea, ca să câştigi pe iarbă. Trebuie să fii mai agresivă, să mergi mai mult la fileu. Încerc să mă adaptez pe această suprafaţă cât mai mult posibil. Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare”, a spus Halep, după meciul cu Saisai Zheng, potrivit WTA.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.