Gabriela Szabo susține antreprenoriatul în sport

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a susținut modificarea legii Codului Fiscal în spijinul dezvoltării sportului din Rommânia. Principalele modificări ale Codului Fiscal sunt: scutirea de impozite pentru bazele sportive, scutirea de impozite pentru premiile oferite sportivilor olimpici și paralimpici de pe locurile 1-6 și reducerea TVA la 9 % pentru biletele la evenimentele sportive, informează www.mts.ro.

Noile modificări vor duce la stimularea sponsorizărilor pentru sport prin creșterea la 0,5 % a plafonului de sponsorizare pentru companiile care direcționează minim 30 % din acest plafon către Federațiile Sportive Naționale.

”Propunerile Ministerului Tineretului și Sportului pentru modificarea Codului Fiscal sunt făcute în spiritul sprijinirii inițiativei în sport. Prin scutirea de impozite locale a cluburilor și bazelor sportive stimulăm performanța la nivel local, iar scoaterea de la impozitare a premiilor pentru locurile 1-6 la campionatele europene mondiale și jocurile olimpice și paralimpice este un alt element concret de sprijin al performanței sportive

De asemenea, prin stabilirea TVA la 9 % pentru biletele la evenimentele sportive stimulăm aducerea de evenimente sportive majore în România.

Prin ultimele modificări ale codului fiscal propuse de MTS cred că s-a făcut un pas înainte pentru a întări autonomia financiară a sportului de performanță și pentru a creea o punte de legătură între federațiile sportive naționale si mediul privat.

Astfel că stimulăm sponsorizările către sport prin mărirea plafonului de sponsorizare/ mecenat/ burse de la 0,3 % la 0,5 % din cifra de afaceri pentru companiile care decid să direcționeze minim 30 % din acest plafon către Federațiile Sportive Naționale.

Propunerile MTS referitoare la sport și care se regăsesc în noul Cod Fiscal reprezintă o modalitate concretă prin care Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului pune în practică reforma în sport”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.