Froome a câştigat Turul Franţei. Pe Eurosport, în continuare ciclism

Britanicul în vârstă de 30 de ani a încheiat cursa cu tricoul galben, tricoul alb cu buline roşii şi o victorie de etapă, informează tv.eurosport.ro. Parcursul lui Chris Froome în Turul Franţei nu a fost deloc uşor: pe lângă obstacolele apărute în etapele de plat şi în cele montane, rutierul echipei Sky a trebuit să se confrunte cu acuzele de dopaj ce i-au fost aduse, atacurile lui Nairo Quintana şi o problemă respiratorie. În ciuda acestor lucruri, Froome a ajuns la Paris pe prima poziţie, trecându-şi în palmares al doilea triumf în Marea Buclă, performanţă care a mai fost realizată de ciclişti ca Gino Bartali, Fausto Coppi, Bernard Thevenet sau Laurent Fignon. Totodată, el a îmbrăcat şi tricoul alb cu buline roşii, devenind doar al şaselea rutier care câştigă atât clasamentul general, cât şi ierarhia căţărătorilor la aceeaşi ediţie. Tricoul verde i-a revenit lui Peter Sagan, pentru al patrulea an la rând, în vreme ce Nairo Quintana a fost cel mai bun tânăr din cursă. Acelaşi Quintana a venit pe poziţia secundă la general, acolo unde a fost urmat de colegul său de la Movistar, Alejandro Valverde.

Clasament general: 1. Chris Froome – 84:46:14; 2. Nairo Quintana + 1:12; 3. Alejandro Valverde + 5:25; 4. Vincenzo Nibali + 8:36; 5. Alberto Contador + 9:48; 6. Robert Gesink + 10:47; 7. Bauke Mollema + 15:14; 8. Mathias Frank + 15:39; 9. Romain Bardet + 16:00; 10. Pierre Rolland + 17:30.

Turul Franţei s-a încheiat, dar ciclismul va continua la Eurosportşi Eurosport 2, Turul Valoniei, Clasica San Sebastian, Ride London Classic, Turul Poloniei şi Turul Danemarcei fiind cursele care vor fi transmise în următoarele două săptămâni. (FOTO: AFP)Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).