FRF a implementat două proiecte cofinanțate din fonduri europene

Casa Fotbalului a găzduit o conferință de presă dedicată prezentării rezultatelor proiectelor ”Sportul – Spațiu de Incluziune Socială” și ”S.U.C.C.E.S. Timișoara – Sportul Un Context Competitiv al Economiei Sociale”, cofinanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni, informează www.frf.ro!La conferință, alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat și Lucian Vișcoțel, Manager Programe și Proiecte din cadrul FRF, care a prezentat informaţii despre cele două proiecte, al căror buget a fost de circa 250.000 de euro fiecare. Astfel, au fost create două structuri de economie socială funcționale, partenere cu FRF în proiecte de responsabilitate socială. Prima structură, intitulată ”Sportul – Spațiu de Incluziune Socială”, este un atelier de realizare de materiale promoționale, publicitare și bilete, situat la Mogoşoaia. Acesta are ca obiect de activitate personalizarea echipamentelor echipelor naționale, realizarea de materiale promoționale și de promovare, desfacerea de produse în Fan-Zone la meciurile echipei naționale, desfacerea de produse prin magazinul online şi susținerea de proiecte FSR în parteneriat cu FRF din excedentul bugetar.

A doua structură este o mini-bază sportivă cu balon, situată la Dumbrăviţa, judeţul Timiş, constând într-un teren de fotbal cu dimensiunile de 43/23 metri, aflată la dispoziția comunității. Aceasta este folosită pentru susținerea de antrenamente ale unei echipe de copii defavorizați, pentru dezvoltarea unui campionat de fotbal al multinaționalelor din Timiș cu participare de femei și persoane cu dizabilități în fiecare echipă, pentru dezvoltarea de campionate de fotbal pentru persoane cu dizabilități din comunitate, pentru dezvoltarea de campionate de fotbal pentru copii cu posibilități reduse din comunitate, precum şi pentru susținerea de proiecte FSR în parteneriat cu FRF din excedentul bugetar (realizat prin închirierea terenului).

Atelierul de la Mogoşoaia are un număr de 16 angajaţi, facilitându-se accesul pe piaţa muncii unui număr de 11 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile: şase sunt persoane cu dizabilităţi, iar cinci sunt rromi. La structura din Dumbrăviţa au fost angajate 16 persoane, din care două sunt persoane cu dizabilităţi, cinci sunt rromi, iar patru sunt tineri care au părăsit sistemul instituţionalizat al copilului.