Federația Română de Alpinism și Escaladă a premiat cei mai buni sportivi pe 2016

Federația Română de Alpinism și Escaladă a premiat cei mai buni sportivi pe 2016

La Centrul Cultural “Aurel Stroie” din Bușteni s-a desfășurat ce-a de-a zecea ediție a Premiilor Sportivul Anului, oficializată de către Federația Română de Alpinism și Escaladă (F.R.A.E.), se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

La Gala Alpinismului Românesc, desfășurată în cadrul Alpin Film Festival, 6 sportivi F.R.A.E. au primit recunoașterea realizărilor lor profesionale în decursul anului trecut. S-au aflat pe scenă pentru a primi trofeul sportivi din toate cele trei discipline din portofoliul F.R.A.E, alpinism, escaladă și schi-alpinism, atât reprezentanți ai categoriei copii, cât și a celei de seniori. Pentru ramura alpinism de altitudine, categoria copii, tânăra Dor Geta Popescu, în vârstă de 13 ani, al cărei obiectiv în ultimii 2 ani de zile a fost realizarea Circuitelor 7 Summits și 7 Vulcanoes, a fost premiată pentru atingerea vârfurilor Denali (fost McKinley) din Alaska, și Aconcagua (6.962 m), din Argentina, în lunile februarie și mai ale lui 2016. Ea a devenit astfel cea tânără sportivă care să reușească acest lucru.
O altă ramură a alpinismului, cel tehnic, de data aceasta categoria seniori, a avut și ea victorii ei anul trecut, echipelor Vlad Căpușan – Zsolt Torok și Cristina Pogăcean – Cosmin Andron fiindu-le decernat trofeul Sportivul Anului pentru premierele reușite în Himalaya. Căpușan – Torok au realizat ascensiunea Vârfului Peak 5, 6.421 m, aceasta fiind prima ascensiune certificată a vârfului, pe ruta denumită de cei 2 români, Romanian Flame. Pogăcean – Andron au reușit să atingă vârful ce poartă numărul T16, 6.431 m, din Regiunea Zanskar, Nepal, fiind primii alpiniști care să ajungă acolo.
La disciplina Escaladă sportivă, Cristian Râpă, și el 13 ani, a primit astăzi a doua oară titlul de sportivul anului, prima fiind în 2014, pentru podiumurile obținute în competiții naționale și internaționale. Cristi Râpă este singurul cățărător român care a câștigat, de-a lungul timpului, toate cele 3 competiții de grand slam din Europa la categoria sa. Totodată, este una dintre speranțele României de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, escalada fiind inclusă, în august anul trecut, pentru prima oară între sporturile olimpice de vară.
Schi alpiniștii Silviu Manea și Viorel Palici au primit amândoi trofeul pentru rezultatele avute în 2016 în campionatele europene. Schi-alpinismul a fost inclus anul trecut între probele olimpice de iarnă, fiind astfel punctul de plecare spre noi competiții majore a sportivilor români.

a3

Despre Alpin Film Festival
Alpin Film Festival (ediția a II-a), www.alpinfilmfestival.ro, festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane, a avut loc în perioada 23-29 ianuarie, în Brașov, Predeal și Bușteni. Intrarea la evenimentele festivalului a fost liberă. Timp de o săptămână, iubitorii de munte, adrenalină și aventură au putut participa la o serie de evenimente speciale – proiecții de film, expoziții de fotografie veche și fotografie alpină, lansări de carte, dar și la întâlniri cu alpiniști sau sportivi români cunoscuți și invitați din Italia, Polonia, Cehia, Franța și Slovenia.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).