Pierderi financiare la FC Liverpool, în pofida unor venituri record

Pierderi financiare la FC Liverpool, în pofida unor venituri record

FC Liverpool a raportat pentru anul financiar mai 2015/mai 2016 pierderi de 23,2 milioane euro, în pofida unei cifre record de afaceri de 354 milioane euro, mai ales din cauza investițiilor în jucători, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Cheltuielile cu concedierea antrenorului Brendan Rodgers în octombrie 2015, aducerea lui Juergen Klopp, a staff-ului său și a 12 noi jucători au contribuit la pierderile financiare înregistrate.

Roberto Firmino, Danny Ings, Marko Grujic, Nathaniel Clyne și Joe Gomez se numără printre jucătorii aduși la echipă în decursul anului trecut.

În pofida ratării calificării în Liga Campionilor, veniturile lui Liverpool au crescut cu 4,5 milioane euro, grație calificării în finalele Europa League și Cupei Ligii din 2016.

Liverpool este singurul club din Top 10 mondial privind cifra de afaceri care nu a jucat sezonul trecut în Liga Campionilor.

Veniturile din drepturile de televizare au crescut cu 1,2 milioane euro, la 144 milioane euro, rețeta din meciurile de acasă s-a majorat cu 3,9 milioane euro până la 73,1 milioane euro, în timp ce veniturile comerciale au scăzut cu 820.000 euro până la 135,6 milioane euro, din cauza construcției unei noi tribune, care a restricționat accesul la stadion în zilele fără meciuri.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).