Experimentul “Giulietta&Romeo”: Cu sau fara sex?

Vesnica intrebare: sexul inainte de competitie face bine sportivului, a fost pusa la Verona, iar Orasul Indragostitilor spune ca da, in special femeilor, iar acest lucru nu este relevat de vreun experiment intamplator, ci este rezultatul structurat sociologic al unei actiuni bine puse la punct, de , cu participarea a 60 de perechi care au acceptat conditiile puse de oamenii cercetatori, alergand semimaratonul numit, cum altfel, “Giulietta&Romeo”, informeaza https://oprealuciansport.wordpress.com.

Prima concluzie: au invins doamnele care au facut sex inainte de cursa si barbatii care s-au abtinut! Pe echipe mixte, ca sa zic asa, amantii activi au incheiat cei 21 km ai semimaratonului cu un avantaj total de 128 minute! Sa o luam pe indelete, ca aici nu facem glume cu subinteles sau ocheade smecheresti ieftine. E stiinta, dragii mei! Simpatica tentativa de a raspunde la intrebarea amintita (daca faci dragoste inainte de concurs ce efect are asupra ta?) a avut loc, cu talc, vezi bine, chiar in Orasul Indragostitilor. La sondajul lansat de Brooks, firma specializata in echipament sportiv, au raspuns 60 de perechi care au acoperit in alergare semimaratonul “Giulietta&Romeo” chiar in ziua Sfantului Valentin, in Verona, competitia fiind sub forma de stafeta. Echipa “Sex” (cei hotariti, ca sa zic asa) au invins pe teren echipa “No-Sex” (abstinentii), cu 128 minute. “Rezultatul a lansat un mesaj clar: sa faci dragoste este bine intotdeauna, chiar si inainte de o competitie sportiva. Alergarea in cuplu este o activitate care, dincolo de competitie si de cronometru, creeaza bucurie si armonie intre parteneri”. Meritul victoriei la categoria amatori este aproape in intregime al doamnelor, care, fata de colegii “care au renuntat” au parcurs cei 10,5 km cu circa 2 minute si jumatate mai bine, in medie. In ce priveste barbatii, “alergatorii abstinenti au mers, in medie, cu 10 secunde mai repede (pe aceeasi distanta, 10,5 km) fata de cei veniti dupa o noapte de pasiune”, subliniaza sondajul.

Asadar, “sa faci amor in noaptea dinaintea unei curse pune aripi la picioarele doamnelor”, iata raspunsul experimentului “Brooks Labs: Love Facts”. La cercetarea amanuntita a datelor s-a constatat ca 65 % dintre cuplurile interesate (practic, mai bine de 6 din 10) s-au antrenat impreuna. Sanzatia pe care alergatorii au avut-o intr-o masura mai mare a fost bucuria (53%), urmata de complicitate (34%), intelegerea (7%) si doar 6 % anxietate. La intrebarea “Ce tip de cursa de alergare reprezinta mai bine intimitatea ta”, 62% din raspunsuri au fost “mud run” (o cursa cu obstacole, pe trasee accidentate), exact ca viata cuplului. Cu privire la raportul direct cu partnerul, 27 % spun ca este lung si obositor, ca un maraton, 8 % l-au comparat cu intervale sacadate si intense, repetate, 3 % il vede ca o zi frumoasa de odihna. In fine, 50% dintre cuplurile intervievate, adica jumatate, practic cel mai important raspuns ca pondere, sustin ca a alerga in cuplu ajuta la imbunatatirea relatiei, pentru ca invata sa suporte impreuna oboseala, iar 14 % motivul acestui fel de alergare este ca isi pot face prieteni noi. In fotografie, insa, scena sarutului, dintre Igor Cassina si logodnica lui Valentina nu are legatura cu experimentul descris. Pur si simplu, Igor a profitat de ocazie sa alerge semimaratonul (singur, nu in cuplu), fiind la Verona, ca in fiecare an pe 14 februarie, de cand a cunoscut-o pe Valentina… (Text – https://oprealuciansport.wordpress.com. FOTO: www.gazzetta.it)