Eurosport transmite în direct și în exclusivitate meciurile de la Roland Garros de pe toate terenurile pe toate tipurile de ecrane

• 16 terenuri în direct la Eurosport, pe Eurosport.com și pe aplicația mobilă Eurosport
• Fostul număr 1 mondial, Kim Clijsters se alătură Eurosport pentru Roland Garros 2018

Simona Halep sărbătorind câștigarea unui punct împotriva japonezei Naomi Osaka în cadrul turneului internațional BNL Italia 2018 (FotoCredit: Getty Images)

Eurosport și-a dezvăluit astăzi strategia editorială și de producție TV pentru ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. Împreună cu cei mai buni experți în tenis, Eurosport se va concentra pe un conținut dedicat platformelor digitale și de social-media, alături de cel mai complex și dedicat program.

Fostul număr 1 mondial WTA și câștigătoare a patru turnee de Mare Șlem, Kim Clijsters a fost anunțată ca fiind cel mai nou membru al echipei de experți Eurosport. Ea se alătură unui grup din care mai fac parte Mats Wilander, Barbara Schett, Chris Evert, John McEnroe și Patrick Mouratoglou – antrenorul Serenei Williams.

Paisprezece foști jucători din top 10 vor oferi analize și comentarii pentru canalele Eurosport difuzate în 52 de piețe. Printre aceștia se numără: Boris Becker (Germania), Henri Leconte (Franța), Marion Bartoli (Franța), Vera Zvonareva (Rusia), Anna Chakvetadze (Rusia), Alex Corretja (Spania), Conchita Martinez (Spania), Jonas Bjorkman (Suedia) și Greg Rusedski (Marea Britanie).

“Sunt încântată să lucrez cu Eurosport la ediția din acest an a Roland Garros. Având în vedere că am ajuns de două ori în finala Openului Francez aștept cu nerăbdare să împărtășesc din propria experiență și să explic publicului ce îți trebuie ca să ai succes pe zgura pariziană. E drept că nimic nu va putea înlocui entuziasmul de a concura pe teren, însă analiza turneului pentru un canal TV precum Eurosport este cu siguranță cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla. De-abia aștept să lucrez alături de marile nume ale tenisului, cum ar fi Mats, John, Chrissie Evert și Boris Becker. Ar trebui să fie un turneu fantastic având în vedere că se desfășoară într-una dintre cele mai bune locații ale tenisul mondial” a declarat Kim Clijsters.

Eurosport va transmite fiecare punct din fiecare meci, de pe cele șaisprezece terenuri, atât la TV cât și pe Eurosport Player și aplicația mobilă Eurosport. Transmisiunile însumează echivalentul a 250 de ore de acțiune în direct, din cele două săptămâni pline de tenis, de la Paris. Eurosport continuă astfel, tradiția transmisiunilor începută în anul 1989. De asemenea, aplicația mobilă a Eurosport va permite fanilor să acceseze toate meciurile de pe toate terenurile oricând doresc, oferindu-le șansa să urmărească acțiunea în direct, să studieze profilul jucătorilor și să poată compara datele jucătorilor preferați.

Pe lângă tragerea la sorți a tabloului principal, Eurosport difuzează deja și meciurile din calificări pe diverse platforme începând de duminică, 20 mai. Câte două meciuri pe zi* vor fi disponibile pe cele două canale deja cunoscute, cât și pe platformele digitale (Eurosport.com, Eurosport Player și aplicația Eurosport) – consolidând abordarea digitală a Eurosport în materie de difuzare a conținutului sportiv premium.

Asigurându-se că fiecare colț existent al terenurilor este filmat pentru fanii tenisului, Eurosport va oferi mai mult conținut dedicat platformelor digitale și de social-media, de la Openul Francez în 2018. În Franța, Spania, Germania și Marea Britanie, Eurosport va produce și distribui de două ori pe săptămână, câte 30 de minute video în timpul turneului cu comentarii ale unor experți precum: Arnaud di Pasquale, Alex Corretja, Boris Becker și Greg Rusedski. Nicolas Escude în Franța, Becker în Germania și Manuel Poyan din Spania nu vor lăsa niciun subiect nedezbătut în cadrul interviurilor video zilnice pentru platformele de social media ale Eurosport, care vor ține fanii la curent cu ceea ce se întâmplă pe zgura de la Paris.

De asemenea, de lângă arenele de la Roland Garros:
• Mats Wilander și Barbara Schett vor fi din nou gazdele emisiunii zilnice a Eurosport, Game Schett și Mats, în care duoul va analiza și va rezuma cele mai bune meciuri;
• John McEnroe va oferi o imagine inedită asupra tenisului, prin intermediul celor opt episoade în care își va asuma rolul de “Comisar al Tenisului”;
• Patrick Mouratoglou va analiza și comenta prestația jucătorilor de top din lume în cadrul emisiunii “The Coach”;

Emir Osmanbegovic, SVP Sports Content and Production la Eurosport, a declarat: “Cred cu tărie că Eurosport oferă divertismentului de pe întreg continentul ceva diferit, ceva în plus în ceea ce privește acoperirea noastră față de celelalte turnee de Mare Șlem. Nu contează cine este jucătorul tău preferat, îi poți vedea la Eurosport – fie la televizor, online sau de pe dispozitivul mobil. Vom acoperi fiecare unghi, fiecare colț de teren, iar comentariile celor mai importante momente și analizele semnate de Matts și Barbara, împreună cu umorul lui McEnroe și cele mai amănunțite analize ale jocului tenismenilor realizate de Patrick Mouratoglou, vor veni în sprijinul telespectatorilor.
Acest an ar trebui să fie unul incredibil, cu un Rafa Nadal căutând să câștige al 11-lea titlu la Roland Garros, în timp ce există întrebarea uriașă, dacă o altă legendă a tenisului, Serena Williams poate pretinde un nou titlu de Mare Șlem după o perioadă lungă de absență”.

Ediția de anul trecut a Roland Garros a înregistrat o creștere cu 18% a audienței Eurosport față de cea din 2016 și creșteri cu trei și două cifre, înregistrate pe mai multe piețe față de 2016. Comparativ cu ediția din 2016, Eurosport România a înregistrat o creștere de 47% în 2017 în timp ce creșteri semnificative au mai fost în Danemarca + 123%, Spania + 60%, Germania + 20%, Suedia + 20%, Norvegia + 18%, Italia + 15%.

În Spania, Eurosport 1 a înregistrat cea mai bună creștere a audienței Roland Garros cu un plus de 60% față de ediția precedentă și o audiență medie de 62.000 pe parcursul turneului, depășind recordul de 41.000 stabilit în 2012.
Totodată, canalul Eurosport 1 din România a raportat a doua cea mai bună audiență a programului în istoria sa, cu peste 780.000 de telespectatori, care au urmărit clasicul duel din semifinale: Simona

Halep – Karolina Pliskova. Partida din semifinalele Roland Garros a fost cea mai vizionată partidă din întregul turneu (2,942,000 telespectatori în medie).

Eurosport va difuza turneul de Mare Șlem de la Roland Garros în următoarele piețe:
Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Cipru, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Kazahstan, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican.

Eurosport va difuza în exclusivitate turneul de la Roland Garros în următoarele piețe:
Armenia, Danemarca, Ungaria, Israel, Italia, Kosovo, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Turcia, Ucraina.

*Cu excepția Franței unde se vor difuza câte patru partide în paralel pe zi.

Datele turneului:
Duminică 20 Mai – Startul calificărilor
Duminică 27 Mai – Start turneu
Sâmbătă 9 Iunie – Finala feminină
Duminică 10 Iunie – Finala masculină

(FOTO: Simona Halep sărbătorind câștigarea unui punct împotriva japonezei Naomi Osaka în cadrul turneului internațional BNL Italia 2018 (FotoCredit: Getty Images)