Eurosport transmite CM de Fotbal Feminin din Canada

Acesta face parte dintr-un pachet de nouă competiţii organizate de FIFA, ce vor avea loc în 2015 şi 2016. Acordul semnat cu FIFA cuprinde de asemenea drepturile integrale pentru Campionatele Mondiale U17 şi U20 atât masculine cât şi feminine, precum şi pentru Cupele Mondiale la fotbal pe plajă, fotbal în sală şi de tineret (Blue Stars). Eurosport va transmite fiecare turneu în toate teritoriile europene. Acordul confirmă faptul că Eurosport este cel mai important canal din Europa în ceea ce priveşte întrecerile de fotbal feminin, de tineret şi futsal. Competiţiile organizate de FIFA completează oferta Eurosport, care cuprinde deja evenimente de top la nivel european, printre care se numără Campionatele Europene U17 şi U19 (masculin şi feminin), Campionatul European de Futsal din 2016 şi Campionatul European de Fotbal Feminin din 2017.

Conform acordului semnat cu FIFA, Eurosport va transmite:

2015

– Cupa Mondială* de fotbal feminin din Canada, 6 iunie – 5 iulie

– Cupa Mondială U20 din Noua Zeelandă, 30 mai – 20 iunie

– Cupa Mondială U17 din Chile, 17 octombrie – 8 noiembrie

– Cupa Mondială la fotbal pe plajă din Portugalia

– Cupa Mondială de Tineret (Blue Stars) din Elveţia

2016

– Cupa Mondială U20 la fotbal feminin din Africa de Sud

– Cupa Mondială U17 la fotbal feminin din Iordania

– Cupa Mondială la Futsal din Columbia

– Cupa Mondială de Tineret (Blue Stars) din Elveţia

*excepţie Suedia, Danemarca, Norvegia şi Finlanda pentru Campionatul Mondial feminin din Canada, din 2015

În cadrul tragerii la sorţi pentru Cupa Mondială la fotbal feminin din 2015, transmisă în direct pe Eurosport 2 sâmbătă 6 decembrie, au fost stabilite cele 6 grupe pentru cele 24 de echipe care vor participa la evenimentul din iunie 2015. Printre echipele calificate se numără fostele campioane mondiale – Germania (2007 şi 2003), SUA (1999 şi 1991), Norvegia (1995), actuala deţinătoare a titlului – Japonia, precum şi Franţa, Suedia, Anglia, Brazilia şi China.

Cea mai aşteptată confruntare a primei etape pare să fie cea din grupa D, dintre SUA şi Suedia, clasată pe locul trei la Cupa Mondială din 2011. Franţa, pretendentă de luat în seamă la titlu, va înfrunta Anglia în grupa F.

Grupa A: Canada, RP China, Noua Zeelandă, Olanda

Grupa B: Germania, Coasta de Fildeş, Norvegia, Thailanda

Grupa C: Japonia, Elveţia, Camerun, Ecuador

Grupa D: Statele Unite, Australia, Suedia, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Coreea, Spania, Costa Rica

Grupa F: Franţa, Anglia, Columbia, Mexic

Eurosport a transmis toate ediţiile Cupei Mondiale de fotbal feminin încă din 2003 şi a înregistrat un record de audienţă în 2011, când turneul a atras peste 57 de milioane de telespectatori europeni diferiţi pe Eurosport şi Eurosport 2. (FOTO: Eurosport)