Eurosport a semnat un nou acord cu World Snooker și IMG pentru următorii 10 ani

• Eurosport, canalul de sport deținut de Discovery, își confirmă statutul de „Gazdă a Snooker-ului”, în toată Europa, prin transmisiunile tuturor marilor turnee de snooker, inclusiv Campionatul Mondial, din sezonul 2016-2017 până în sezonul 2025-2026 inclusiv.
• Acordul reprezintă o extindere a portofoliului de drepturi exclusive pentru Europa la 18 turnee din World Snooker Tour*, ce se adaugă turneelor de calificare World Ranking Event, între care și calificările pentru Campionatul Mondial de Snooker de la Sheffield.
• Acordul cuprinde de asemenea și drepturile TV și online exclusive pentru competițiile din „Home Nations Series” în Europa*
• Mai mult, Eurosport și-a asigurat drepturile de difuzare pentru Open-ul Indiei, Paul Hunter Classic, Campionatul Mondial 6 Reds și turneul Shoot-Out (cu excepţia Marii Britanii)

Eurosport, World Snooker și IMG anunță extinderea pe durata a 10 ani a drepturilor de difuzare TV și online pentru 18 turnee din World Snooker Tour pe Eurosport și pe Eurosport Player, serviciul premium digital al Eurosport, destinat transmisiunilor în direct sau la cerere, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit. Acordul consolidează statutul Eurosport de „Gazdă a Snooker-ului” în Europa. Fanii pot astfel să urmărească în direct cele mai importante și cele mai atractive momente ale acestui sport. Competițiile vor fi transmise exclusiv de Eurosport în 54 de teritorii din Europa*. Pe lângă transmisiunile în direct, fanii se vor putea bucura și de imaginile inedite din culise cu marile personalități și jucătorii de top ai acestui sport, dar şi de programele dedicate. La acestea se adaugă transmisiunile cu opțiuni multiple de pe Eurosport Player, prin intermediul cărora fanii vor avea posibilitatea de a alege ce partidă să urmărească dintre cele ce se dispută în același timp pe mese diferite.
Într-o conferință de presă organizată la Campionatul Mondial de Snooker, Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Snooker-ul are unii dintre cei mai înfocați fani din lumea sportului și a devenit o parte importantă a programelor difuzate de Eurosport încă de la prima transmisiune pe acest canal, în 2003. De atunci Eurosport a fost un partener puternic, care a contribuit la popularizarea acestui sport în întreaga Europă, prezentând cele mai importante turnee, oferind comentarii de înaltă calitate și producând programe noi excepționale precum „The Ronnie O’Sullivan Show”.
„Am observat audiențele excelente înregistrate de transmisiunile din cadrul competiţiilor de snooker și suntem încântați să anunțăm că vom continua să împărtășim cu fanii de pe întregul continent cele mai bune momente ale acestui sport, pe parcursul următorilor 10 ani.” Președintele World Snooker, Barry Hearn a adăugat: „Acest acord pe termen lung cu Eurosport marchează un moment important pentru sportul nostru. Eurosport a jucat un rol determinant în expansiunea rapidă a snooker-ului pe întregul continent, în precedenții 13 ani. Snooker-ul a devenit
astfel unul dintre cele mai populare și apreciate sporturi din regiune. Jucătorii călătoresc acum către toate colțurile continentului și descoperă fani care au această nouă pasiune, deși nici nu auziseră de snooker până să-l vadă pe Eurosport. Suntem încântați să continuăm această dezvoltare în deceniul ce urmează, organizând noi turnee în Marea Britanie și în toată Europa, conlucrând cu echipa Eurosport pentru a consolida această fundație.” Adam Kelly, Head of Sales EMEA & Global Business Development Worldwide, SVP IMG Media, a concluzionat: „Suntem încântați că ne-am atins obiectivul de a asigura în paralel continuarea dezvoltării, dar și creșterea popularității seriei World Snooker Tour. Prelungirea contractului va permite sportului să beneficieze în continuare de ampla acoperire mediatică asigurată în această regiune, atât prin canalele TV cât și online.” Acordul pe termen lung, care cuprinde mai multe platformele media ale grupului, include drepturile de difuzare exclusive pentru ediția inaugurală a seriei „Home Nations Series” ce va cuprinde Openul Țării Galilor, Openul Scoției, Openul Irlandei și Openul Angliei.

*În Marea Britanie, patru dintre turnee vor fi difuzate, dar ne-exclusiv: Campionatul Mondial, Turneele Masters, Campionatul Marii Britanii și Openul Țării Galilor. Drepturile de difuzare pentru Players Championship și pentru World Grand Prix nu acoperă teritoriul Marii Britanii.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).