Eurosport lansează aplicația pentru ceasurile Apple la Openul Francez

Eurosport, cel mai important grup media pan-regional de sport, a prezentat aplicaţia pentru ceasurile Apple. Aplicaţia oferă scoruri în direct, noutăţi şi statistici despre jucătorii de la Roland Garros şi este disponibilă pe toată perioada turneului de Mare Şlem. Openul Francez se desfăşoară în perioada 24 mai – 7 iunie, iar fanii nu vor rata nici un punct. “Eurosport este mândru să ofere cea mai nouă tehnologie şi să ofere iubitorilor de sport cele mai bune soluţii de divertisment. Suntem încântaţi să lansăm această aplicaţie pentru ceasurile Apple, care subliniază strategia noastră digitală, evidenţiată şi de website-ul eurosport.com, care atrage peste 20 de milioane de vizitatori unici pe lună,” a declarat Arnaud Maillard, VP Digital Media, Discovery Networks International & Eurosport. “Roland Garros este unul dintre evenimentele cele mai reprezentative transmise pe Eurosport, iar ediţia din acest an este una deosebită. Alături de cele peste 400 de ore de transmisiuni şi până la 15 terenuri disponibile în direct pe Eurosport Player, aplicaţia disponibilă pentru ceasurile Apple vine să sublinieze încă o dată obiectivul nostru de a oferi cele mai bune şi mai ample transmisiuni din tenis, pe platforme diferite”, a adăugat Maillard.
Caracteristicile aplicaţiei Eurosport pentru ceasurile Apple:

 Fanii tenisului îşi pot urmări eroii locali în transmisiuni disponibile în nouă versiuni lingvistice.

 Informaţiile despre jucători şi scoruri în direct sunt uşor accesibile.

 Utilizatorii pot personaliza notificările astfel încât să fie o experienţă unică.

 Notificările pot fi primite în funcţie de jucătorul preferat sau partida dorită, cu actualizări instantanee.

Aplicaţia pentru ceasurile Apple este un instrument ideal pentru ca echipa de experţi Eurosport să poată fi informată în timp real de scorurile înregistrate pe toate terenurile. Printre consultanţii Eurosport pentru Roland Garros, se numără John McEnroe, Chris Evert, Mats Wilander, Virginia Ruzici, Conchita Martinez, Henri Leconte, Greg Rusedski, Marion Bartoli, Àlex Corretja, Thomas Enqvist şi Adriano Panatta.

De-a lungul istoriei Grupului Eurosport, inovaţia a fost un element cheie. Vârful de lance al ofensivei digitale îl reprezintă eurosport.com, destinaţia online numărul 1 în materie de sport din Europa.

Aplicaţia eurosport.com pentru iPad a fost una dintre primele disponibile încă din ziua lansării iPad, iar lansarea de astăzi vine să confirme poziţia de lider în domeniul digital a Grupului Eurosport. Aplicaţia este disponibilă la mai puţin de o lună de când a fost lansat ceasul Apple.

Anul trecut, Eurosport a înregistrat ratinguri record pentru Openul Francez, realizând cea mai mare audienţă medie a unei transmisiuni în direct în cei 25 de ani de când transmite turneul de la Roland Garros. Victoria Mariei Sharapova în faţa Simonei Halep a devenit cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria Eurosport, cu o medie a audienţei în direct de 3,8 milioane de telespectatori europeni, iar Eurosport a atras 60,7 milioane de telespectatori europeni pe tot parcursul turneului. În Marea Britanie, media audienţei în direct a Openului Francez a crescut cu 79% in 2014 vs 2013.
(text si foto: tv.eurosport.ro)