Turul Franței

Etapa 7 din Turul Franței, live pe Eurosport

Etapa a șaptea a Turului Franței, dintre L’Isle-Jourdain și Lac de Payolle (162,5km), este LIVE pe Eurosport 1 și online pe Eurosport Player  de la ora 15:15 și este precedată de Turul Franței Extra (15:00).

Mark Cavendish a mai obtinut o victorie la sprint, dupa ce a castigat, joi, a treia etapa din acest an si a 29-a din cariera in Turul Frantei, la Montauban, in fata lui Marcel Kittel si a lui Daniel McLay. Greg van Avermaet si-a pastrat, fara probleme, tricoul galben pe care l-a obtinut in urma unei evadari, in timp ce Alberto Contador a avut parte de o zi mai linistita inainte de intrarea in munti.

Vineri este programata prima etapa montana din acest Tur al Frantei. Etapa se va incheia la Lac de Payolle, in coborare, dupa ce rutierii vor urca pe Col d’Aspin, catarare de prima categorie.

Ediția din acest an a Turului Franței se anunță a fi una dintre cele mai disputate din istoria competiției. La start se aliniază 20 de echipe, adică nu mai puțin de 180 de cicliști. Printre aceștia se numără favoriții Chris Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana și Fabio Aru. Este pentru prima oară când cei cinci sunt prezenți în același timp la startul de pe 2 iulie, de la Mont-Saint-Michel. Pe lângă ei, alți rutieri valoroși, precum Richie Porte sau Thibaut Pinot, vin în Franța într-o formă foarte bună și ar putea reprezenta surprizele lui 2016.

După victoria de anul trecut, Chris Froome (Sky) se află, așa cum era și normal, pe lista marilor favoriți. În cazul unui nou succes în 2016, britanicul ar putea deveni al doilea rutier, după Greg LeMond, care câștigă de trei ori Turul Franței. Îi va fi însă extrem de greu, mai ales ținând cont de faptul că ultimii care au reușit să își apere titlul cucerit în Marele Tur au fost celebrii Lance Armstrong (1999-2005) și Miguel Indurain (1991-1995). Froome începe Turul Franței cu un mic avantaj psihologic în fața lui Alberto Contador (Tinkoff) și a lui Richie Porte (BMC), pe care i-a învins în urmă cu puțină vreme în Criteriul Dauphine, pe care și l-a trecut în palmares pentru a treia oară (2013, 2015, 2016). Cel mai mare contracanditat al campionului en-titre pare a fi Nairo Quintana (Movistar). Columbianul nu a luat startul în Criteriul Dauphine, dar a participat în Ruta Sudului, unde a și câștigat. Competiția se anunță așadar una extrem de interesantă și intensă, iar rolul colegilor de echipă se pare că va fi decisiv în stabilirea învingătorului la finalul celor trei săptămâni de competiție.

De când Christian Prudhomme a fost numit directorul cursei, importanța contratimpului a scăzut semnificativ în Turul Franței. Anul acesta vor fi două probe de contratimp, dar ambele desfășurate în munți. Profilul ediției din 2016 este de altfel unul foarte muntos, potrivit pentru cățărători, mai ales în ultima parte a competiției. Prima săptămână nu va fi una foarte solicitantă, dar odată cu intrarea în Pirinei și apoi în Alpi, cicliștii vor fi serios testați de cățărările și coborârile repetate.

Cele 21 de etape vor acoperi o distanță de 3.535 de kilometri, cu 152 de kilometri mai mult decât traseul total parcurs de cicliști în Turul Italiei. Prima zi de pauză este abia luni, 11 iulie, la Andorra, după a noua etapă, iar a doua este programată marți, 19 iunie, la Berna. Cele două etape de contratimp individual sunt în etapa a 13-a (37,5 km, între Bourg-Saint-Andeol și La Caverne du Pont-d’Arc) și în etapa 18 (17 km, între Sallanches și Megeve). Turul Franței se va termina, ca de obicei, la Paris, pe Champs-Elysees, pe 24 iunie.

Competiţia va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 şi online pe Eurosport Player.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).