BREAKING NEWS
Search

Energia în timpul efortului și alimentația – un studiu pe cicliști amatori

De aproape zece ani, viața mea este strâns legată de sport. Pe de-o parte pentru că sunt și eu un sportiv amator (cu rezultate prea puțin importante, dar pasionat), pe de altă parte pentru că profesional, preocupările mele s-au îndreptat tot mai mult către sport, mai întâi prin prisma nutriției sportive și de curând și prin cea a fiziologiei sportive. În urmă cu doi ani mi s-a făcut brusc dor de școală (glumesc) și am început un master în “Nutriție și siguranță alimentară” la UMF “Carol Davila”, pe care recent l-am și încheiat (ca șef de promoție – nu mă pot abține, trebuie să mă laud :D). Era oarecum firesc ca la lucrarea de dizertație să îmi aleg ceva ce are legătură cu domeniile de interes menționate așa că am făcut un studiu pe cicliști, care mi-a scos câțiva peri albi, dar în final mi-a făcut plăcere. O să vă povestesc pe scurt despre acest studiu, în cele ce urmează, precizează doctorul Șerban Damian într-un studiu pubilcat pe http://nutritionist.info.ro/2016/06/29/energia-in-timpul-efortului-si-alimentatia-un-studiu-pe-ciclisti-
Oamenii care fac efort la intensități reduse și pentru perioade scurte de timp (mai puțin de o oră), dar care nu epuizează substanțial glicogenul din mușchi, bineînțeles că nu au nevoie de astfel de suplimente. Este bine de știut că alimentarea cu alimente cu indice glicemic ridicat nu vor fi la fel de importante. În plus, oamenii care își acordă 48 de ore de refacere între reprizele de exerciții, ar trebui să fie capabili să refacă glicogenul din mușchi în acest timp consumând o dietă ce conține 60% din energie de la carbohidrați, fără o atenție specială față de tipul de carbohidrați. Oamenilor care fac exerciții aerobe pentru sănătate, în general, li se recomandă să facă antrenamente 3-5 zile/săptămână cu pauze între aceste zile.  Aceasta permite, în special, refacerea glicogenului muscular. Când oamenii „normal” activi execută antrenamente aerobe cu doar 24 de ore timp de recuperare, ar trebui să urmeze aceste îndrumări așa cum o fac atleții de performanță.
Read more: http://nutritionist.info.ro/2016/06/29/energia-in-timpul-efortului-si-alimentatia-un-studiu-pe-ciclisti-amatori/#ixzz4CxSnTW5LClubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).