Elliott a preluat controlul AC Milan

AC Milan a fost preluat de fondul american Eliott în care urmează să injecteze 50 milioane euro pentru a-l stabiliza din punct de vedere financiar, informează AFP.

Fondul Elliott a preluat controlul în urma imposibilităţii investitorului chinez Li Yonghong de a-şi onora o datorie ajunsă la scadenţă. Li a avut la dispoziţie până vineri, 6 iulie, să plătească suma de 32 milioane euro către fondul american, bani pe care îi împrumutase pentru cumpărarea clubului milanez.

Într-un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri, Elliott a precizat că, odată cu preluarea controlului se deschide ‘un nou capitol pentru AC Milan’. ‘Viziunea Elliott pentru AC Milan este simplă: crearea stabilităţii financiare şi stabilirea unui management solid, realizarea unui succes pe termen lung pentru AC Milan prin concentrarea asupra lucrurilor fundamentale şi asigurarea unei bune capitalizări a clubului, precum şi crearea unui model operaţional durabil, care să respecte regulamentul fair play-ului financiar al UEFA’.

‘Ca o primă măsură, Elliott intenţionează să contribuie cu 50 de milioane de euro la capitalul clubului, pentru a-i stabiliza finanţele şi intenţionează să aloce, în timp, un capital suplimentar pentru finanţarea creşterii lui AC Milan’, se mai arată în comunicatul noilor proprietari ai grupării de pe San Siro. AC Milan s-a aflat timp de peste trei decenii în proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, care l-a vândut în aprilie 2017, pentru suma de 740 milioane euro, investitorilor chinezi conduşi de misteriosul Li Yonghong.

Pe plan sportiv, AC Milan, care a cheltuit aproximativ 200 milioane euro pentru recrutarea de jucători vara trecută, a terminat pe un dezamăgitor loc şase în ediţia precedentă a campionatului Italiei, în care titlul a revenit rivalei Juventus Torino.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).