Echipa Paralimpică a României este gata să scrie istorie la Jocurile de la Rio

Olympus susține Comitetul Național Paralimpic, prezent în echipă extinsă la ceremonia de deschidere din data de 7 septembrie, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

În perioada 7 – 18 septembrie, Rio de Janeiro va găzdui cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice de vară. La competiția unde se vor întâlni sportivi din peste 176 de țări, calificați atât la categorii deja consacrate, cât și la categorii noi, România este prezentă cu cea mai numeroasă echipă din istoria Jocurilor Paralimpice. În campania „Susținem Adevărații Învingători”, Olympus susține Comitetul Național Paralimpic și le urează succes tuturor celor ce ne reprezintă țara la nivel mondial.

Marea deschidere a competiției, unul dintre cele mai așteptate momente ale Jocurilor, va avea loc astazi și se va desfășura pe faimosul stadion Maracana. Competițiile vor avea loc în patru cartiere din Rio: Barra da Tijuca, Copacabana, Maracana și Deodoro, la care vor participa sportivi din 176 de țări. Programul olimpic include 23 de sporturi, cuprinzând 528 de probe sportive.

Cea mai numeroasă și bine pregătită echipă paralimpică românească din istoria participărilor la această competiție, formată din 12 sportivi, va trebui să își dovedească performanțele, pasiunea și perseverența în următoarele zile, în încercarea curajoasă de a obține nu doar medalii, ci și recunoașterea valorilor fundamentale. Sportivii care ne vor reprezenta se vor întrece în competițiile de atletism, paracaiac, ciclism, înot, judo pentru nevăzători, tenis de masă și paratriatlon.

Onoarea de a fi portdrapel la ceremonia de deschidere îi va reveni lui Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României. Ciclistul speră ca un eventual succes al său sau al colegilor să amplifice sportul paralimpic în țară la nivelul celor din țările dezvoltate economic.

Aceasta este prima ediție în care paracanoea și paratriatlonul figurează la Jocurile Paralimpice. Paracanoea are calificați doi sportivi români, Iulian Șerban și Mihaela Lulea. Şerban este multiplu campion mondial la paracanoe, în timp ce Mihaela a obţinut medalia de aur la Campionatul European şi bronz la Campionatul Mondial. Pentru paratriatlon, Octavian Ilina este cel care va încerca să-și îmbunătățească radical timpul de finish în cadrul celor trei probe ale competiției.

La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime, și de Florentina Hriscu, calificată la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alături de Olah Attila, va lupta pentru câștigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a României la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevăzători îi revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Categoria înot va fi cucerită de frații Ciorap, Naomi, în vârstă de doar 19 ani, și Samuel, de 21 de ani. La tenis de masă, vor face echipă Dacian Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, și Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

Evoluția sportivilor români se va datora anilor de muncă și celor care le-au fost, de-a lungul timpului, antrenori și mentori: Adrian Tamaș (atletism), Toth Gyorgy (caiac), Cristiano Valoppi (ciclism), Gergely Tamas (judo), Daniel Nistiroiu (înot) și Anca Chercheș (tenis de masă).

„Suntem foarte nerăbdători să înceapă competiția. Am muncit din greu să ajungem aici și dorim să arătăm întregii lumi că merităm toată susținerea. Suntem mândri să participăm cu 12 sportivi, o premieră pentru România, și, indiferent de rezultatele pe care aceștia le vor obține, pentru noi, ei vor fi învingători. Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit! Victoria este a noastră!”, a declarat Sally Wood-Lamont, președinte al Comitetului Național Paralimpic Român.

În campania „Susținem Adevărații Învingători”, Olympus România sprijină echipa paralimpică a României prin redirecționarea către Comitetul Național Paralimpic a câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată în perioada iulie-septembrie. În acest fel, sportivii beneficiază de sprijin pentru achiziționarea de echipament, accesul la antrenamente, precum și pentru prezența echipei României la Jocurile Paralimpice de la Rio. Pentru mai multe detalii despre sportivii participanți la Jocurile Paralimpice de la Rio și campania „Susținem Adevărații Învingători”, accesați http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ și pagina de Facebook a Olympus România: https://www.facebook.com/OlympusDairy.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).