Dr. Mencinicopshi: Sportivul se poate imbolnavi daca nu consuma apa de calitate

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi vine cu sfaturi utile pentru a construi un stil de viata sanatos, bazat pe o hidratare corecta in cartea recent lansata „Crezi ca stii ce bei?”, dar si cu raspunsuri oferite sportivilor legate de importanta apei in pregatirea lor.

c Camelia-Poteccc Camelia-Potecc menci

„Necesarul de saruri minerale depinde de felul si durata exercitiilor. Un sportiv adult pierde, in medie, 0,5 litri de apa pe ora, in functie de activitatea fizica. Transpiratia determina o pierdere de sodiu (Na) de 4-7 g in 24 ore, in functie de intensitatea efortului, de cloruri de 5-60 mEq/L si de calciu de 0,3-2,0 mEq/L, in acelaşi timp cu reducerea eliminarii lor prin urina. Pentru un efort fizic ce dureaza mai putin de o ora nu este necesara suplimentarea de sodiu si cloruri”, spune profesorul in cartea recent lansata.

c valvis

In cadrul evenimentului de lansare a carţii la care a participat atat Camelia Potec, presedinta FR de Natatie, cat si alte personalitati din sport, profesorul Mencinicopschi a mai spus: “Este evident ca e nevoie ca sportivul sa consume o apa de calitate. De multe ori consumul unei ape care nu este de calitate duce la imbolnavirea sportivului. Le sunt foarte solicitate articulatiile, iar apa contine niste elemente utile. Valabil si pentru practicantii sportului de masa”.

c 3

Cartea vine insotita de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul carora se poate verifica nivelul de nitrati din apa care se consuma zilnic. Pozitionarea brandului Aqua Carpatica alaturi de acest titlu face parte din campania “Testul Puritatii” prin care consumatorii isi pot înscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitratilor din Romania .

c copertac produse

“Daca bei apa nu inseamna ca te hidratezi, iar apa se mananca, nu se bea! Stiu ca aceste lucruri suna ciudat, insa credeti-ma, este adevarat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explică si clarifica regulile de baza ale sanatătii vietii, evidentiind importanta lichidelor in viata noastra. Este foarte important ca fiecare sa stie ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume”, mai precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.