Djokovic sau Wawrinka: cine va câștiga finala US Open?

Djokovic sau Wawrinka: cine va câștiga finala US Open?

Novak Djokovic și Stan Wawrinka luptă pentru trofeul de la New York în direct pe Eurosport 1, duminică de la ora 23.00, informează tv.eurosport.ro.

Pentru al treilea an consecutiv, Novak Djokovic va încheia sezonul pe prima poziție în clasamentul ATP. Chiar dacă anul acesta au mai existat câteva sincope pe traseu, Nole intră acum în lupta pentru al treilea trofeu major din 2016, după victoriile de la Australian Open și Roland Garros. De partea cealaltă, participarea în această finală e cea mai bună prezență pentru Wawrinka într-un turneu de Mare Șlem în 2016.

Duelul cifrelor

Deși statistica e clar de partea lui Djokovic, nu trebuie uitat faptul că Wawrinka poate oricând să se ridice la nivelul numărului 1 mondial sau chiar peste. Ultimul succes al lui Stan în fața lui Nole a fost înregistrat chiar anul trecut, într-un moment extrem de tensionat pentru Djokovic. Ajuns în finala de la Roland Garros (titlu care la acea vreme îi lipsea), Nole a trebuit sa se recunoască învins în fața preciziei și forței din jocul elvețianului.

Aceea a fost însă doar a patra victorie a lui Wawrinka în fața lui Djokovic: de 23 de ori s-au întâlnit cei doi finaliști de la New York, iar sârbul s-a impus în 19 dintre aceste partide.

au trecut 10 ani de la prima confruntare directă. Se întâmpla în 1996 iar Djokovic se retrăgea la finalul primului set al unui turneu din Croația
este a 3-a întâlnire de la US Open, după meciurile din 2012 și 2013, ambele avându-l pe Nole drept câștigător
Deși anul trecut am avut parte de 4 partide Nole vs Stan, acesta e primul meci din 2016 între cei care acum ocupă locurile 1 respectiv 3 în ierarhia ATP.

Rezultatele din 2016

Sezonul a început excelent pentru Novak Djokovic, dar aceasta a devenit oarecum o obișnuință în cariera sârbului. A fost mai întâi victoria din Qatar în finala cu Rafa Nadal pentru ca apoi să vină succesul de la Melbourne, după un meci destul de lejer împotriva lui Andy Murray (5 finale și niciun titlu la Australian Open).

Victoriile de la Indian Wells și Miami au venit înaintea unei perioade în care accentul a fost pus pe duelurile cu britanicul Murray: Nole s-a impus la Madrid și Roland Garros iar Andy a câștigat la Roma.

anul acesta, Djokovic a fost învins la Wimbledon chiar în turul al treilea. Sam Querrey a jucat excelent și l-a eliminat pe #1 ATP în 4 seturi.
pentru Djokovic au urmat două rezultate contradictorii: victorie la Toronto și eliminare din primul tur la Jocurile Olimpice
Wawrinka a început anul 2016 de asemenea cu un succes: titlul de la Chennai/ India a fost urmat însă de o eliminare în optimile de la AO. Până la Roland Garros, acolo unde a pierdut în semifinale cu Andy Murray, Stan și-a mai trecut în cont trofeele din Dubai și Geneva.

iarba londoneză nu a fost cu noroc nici pentru Wawrinka: eliminare în turul secund în fața lui Juan Martin del Potro
Traseul de la New York

Djokovic a avut parte de un traseu în care 3 adversari s-au retras din cauza accidentărilor. Rând pe rând, cehul Vesely, rusul Youzhny și francezul Tsonga s-au dat la o parte din calea liderului mondial care a ajuns însă în fazele superioare fără a avea prea multe minute pe terenurile de la New York. A urmat semifinala cu Monfils și momentul de scădere din setul 3, atunci când francezul a crezut că poate să întoarcă soarta partidei. Nole a revenit și s-a impus în 4 seturi.

Wawrinka a avut mult mai mult de muncă pentru locul din finală și asta doar dacă ținem cont de numele adversarilor întâlniți pe traseu: del Potro și Nishikori știu ce înseamnă să ajungi în finala ultimului turneu de Mare Șlem al anului. Dacă argentinianul s-a impus la New York în 2009, japonezul a jucat finala din 2014.

Istoria partidei cu numărul 24 din seria confruntărilor Djokovic vs Wawrinka se scrie în direct pe Eurosport 1, duminică de la ora 23.00.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).