DigiSport va transmite turneul de la Wimbledon. Premiile au crescut la 36,2 milioane de euro

Turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, în cadrul căreia Simona Halep este cap de serie numărul 5, iar Irina Begu figurează pe locul 26, va fi difuzat de postul Digi Sport.

Ediţia din acest an a competiţiei din Londra se va desfăşura între 27 iunie şi 10 iulie şi va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat lista capilor de serie la feminin. Primele favorite pe iarba londoneză sunt americanca Serena Willimas şi spanioloaica Garbine Muguruza, învingătoarea de la Roland Garros.
La masculin, primii capi de serie sunt sârbul Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray.

Organizatorii celei mai importante competiţii pe iarbă din lume au anunţat creşterea cu 5 % a premiilor, comparativ cu ediţia precedentă.

Premiile totale au crescut la 36,2 milioane de euro. Câştigătorii din acest an de pe tablourile de simplu vor fi recompensaţi cu câte 2,5 milioane de euro, cu 6,4 % mai mult decât învingătorii din 2015, Novak Djokovic şi Serena Williams.

Finaliştii vor câştiga câte 1,3 milioane de euro, iar semifinaliştii câte 650 000 de euro. În ultimii cinci ani, premiile totale aproape s-au dublat. Cea mai mare creştere, de 40 de procente, s-a înregistrat în 2013.

Wimbledon-ul este în continuare turneul de Mare Şlem care acordă cele mai mari câştiguri. Cea mai importantă competiţie pe zgură din lume, Roland Garros, oferă în 2016 premii totale în valoare de 32 de milioane de euro, iar Australian Open a pus în joc în acest an 30 de milioane de euro.

Wimbledon este şi cel mai vechi turneu din lume, iar competiţia a fost câştigată anul trecut de Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer. Cele mai multe trofee cucerite la simplu, şapte, le au Pete Sampras şi Roger Federer, iar la feminin Martina Navratilova, nouă.

A 130-a ediţie a turneului de la Wimbledon se va disputa între 27 iunie şi 10 iulie şi va fi transmisă în direct la Digi Sport.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).