Descoperă AICI 5 sfaturi care te vor îmbogăți pe termen lung

Majoritatea oamenilor se întreabă, cel puțin o dată în viață, cum se pot îmbogăți. Doar o parte din ei, aprofundează acest subiect prin research asupra metodelor și a instrumentelor necesare. În primul rând, îmbogățirea necesită disciplina de a economisi bani și de a evita cheltuielile inutile. Acesta este doar primul pas pe care îl poți face spre o acumulare durabilă a bogăției.

Există totuși câteva sfaturi de care poți ține cont zi după zi și care îți vor oferi un răspuns concret la întrebarea: ”Cum mă îmbogățesc?”

Descoperă 5 sfaturi eficiente dacă vrei să te îmbogățești pe termen lung:

1)  Simplifică-ți finanțele

Unul dintre cei mai celebrii pictori englezi ai secolului XX, Francis Bacon, spunea: ”Dacă vrei să te descurci bine financiar, ar trebui să cheltuiești doar jumătate din venituri, dacă dorești să te îmbogățești, doar o treime.” Pe baza acestei afirmații, ar trebui să îți verifici finanțele pentru cheltuielile inutile, deoarece fiecare investiție de succes începe cu reducerea datoriilor.

Încearcă să eviți cardurile de credit, polițele de asigurare inutile și poți chiar opta pentru a-ți achiziționa o bicicletă electrică pentru oraș, așa cum îți oferă DbSolar, în locul unei mașini care necesită combustibil pentru fiecare kilometru parcurs.

2) Ține evidența conturilor

Ține evidența cheltuielilor și a veniturilor lunare. Există numeroase aplicații de mobil sau programe care te vor ajuta în acest sens. Astfel, vei observa rapid ce cheltuieli sunt inutile sau pot fi reduse. Încearcă, pe cât posibil, să economisești cât mai inteligent.

3) Creează un buget lunar

De îndată ce vei crea un buget lunar, îți pot împărți cheltuielile, în unele fixe și altele variabile. Astfel vei putea obține o sumă pe care o poți investi în fiecare lună. Ai grijă însă care va fi valoarea acesteia, astfel încât să o poți pune deoparte lunar, pe termen lung și fără a-ți afecta calitatea vieții.

4) Profită de împrumuturi

Folosite corect, datoriile pot fi folosite în avantajul tău. Totuși, nu este vorba despre acele împrumuturi în care ești clar dezavantajat de ratele unei dobânzi ridicate. Acestea sunt benefice în următoarele situații:

  • Contractarea unui împrumut studențesc pentru a studia, iar diploma obținută îți va îmbunătăți șansele unui salariu mai mare pe viitor;
  • O datorie care te disciplinează, de exemplu, dacă ai rate pentru o casă, ești obligat să rambursezi o rată lunară. Spre deosebire de achiziția din fonduri proprii, ești forțat să economisești într-un mod disciplinat și să gestionezi eficient bugetul familiei tale în fiecare lună.

 

5) Structurează-ți economiile

Dacă ai economii disponibile, ar trebui să le împarți în cel puțin trei categorii:

  • Pe termen scurt: această sumă ar trebui să acopere salariul pe 2-3 luni și poate fi utilizată pentru cheltuieli neprevăzute, precum o nouă mașină de spălat. Ține cont de faptul că banii ar trebui să fie disponibili imediat.
  • Pe termen mediu: suma ar trebui să fie disponibilă pentru finanțarea planurilor și achizițiilor în următorii ani, precum o nouă mașină sau o călătorie mai lungă.
  • Pe termen lung: această parte este destinată acumulării de active și poate fi investită în acțiuni, fonduri, obligațiuni sau imobiliare. Chiar dacă aceste investiții își pierd valoarea pe termen scurt, nu trebuie să le vinzi pentru a evita pierderile mari.

Îți dorești să te îmbogățești și nimeni nu te poate învinovăți pentru acest lucru. Totuși nu uita că alți oameni de pe acest pământ nu au aceste beneficii. Uneori nici mâncare, o casă sau o educație bună. Prin urmare, gândește-te și la acești oameni și donează în mod regulat pentru diferite cauze caritabile care au sens pentru tine, atât înainte, cât și după ce te vei îmbogăți.

Sursa foto: pixabay.comClubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).