De ce unii oamenii nu se deplasează cu bicicleta sau pe jos (STUDIU)

O echipă de cercetători de la Pennsylvania State University a studiat motivul pentru care oamenii sunt mai înclinaţi să utilizeze autovehiculul în locul bicicletei sau al mersului pe jos.

“În general, oamenii nu sunt foarte pricepuţi la estimarea duratei necesare pentru a ajunge undeva. Acest lucru reprezintă o problemă atunci când încerci să convingi pe cineva să meargă pe jos sau cu bicicleta. Mersul pe jos sau cu bicicleta prezintă numeroase beneficii, însă nu multă lume face asta. Ei se gândesc probabil că nu pot reuşi pentru că (destinaţia) e prea departe, sau că le va lua mult timp, când de fapt se dovedeşte că nu aşa”, a declarat autoarea studiului, Melissa Bopp, profesor asociat de kinetoterapie la Pennsylvania State University.

Studiul s-a efectuat pe 252 de studenţi şi 253 membri ai personalului facultăţii Pennsylvania State University pentru a identifica timpul necesar pentru a ajunge pe jos sau cu bicicleta într-o zonă aflată în localitatea lor. În proporţie de 91%, angajaţii au estimat greşit timpul de deplasare pe jos, iar 93% au calculat greşit perioada în care ar fi ajuns la destinaţie cu bicicleta. În rândul studenţilor, procentele au fost de 55% şi respectiv 43%.

Astfel că principalul motiv pentru care oamenii aleg maşina pentru deplasările zilnice în locul bicicletei sau al mersului pe jos este estimarea greşită a timpului necesar pentru acest lucru.