De ce Manchester United nu va câștiga titlul în Premier League, în ciuda sosirii lui Cristiano Ronaldo?

Campania de transferuri a lui Manchester United era considerată ca fiind una bună, chiar și până să vină și Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. Raphael Varane este un fundaș central de talie mondială, în timp ce Jadon Sancho este unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lume.

 

La aceste două transferuri de calitate se adaugă și Cristiano Ronaldo, astfel că, s-ar putea spune, că această campanie de transferuri a fost una perfectă. Realitatea este însă, alta. Pentru cei interesați de pariuri in fotbal, conform celor de la sportingbet.ro, United are o cotă de 6.00 de a câștiga Premier League.

 

Chiar dacă jucătorii care au venit pe Old Trafford sunt extrem de valoroși, iar United are, pe hârtie, un lot care se poate, cel puțin, lupta la titlu, diavolii roșii vor avea în continuare probleme în acest sezon. Dar ce îi oprește să devină din nou campionii Angliei după opt ani?

 

United are nevoie de un mijlocaș la închidere

 

Cea mai importantă și evidentă slăbiciune se află la mijlocul terenului. Dacă în defensivă lucrurile arată relativ bine, chiar dacă Harry Maguire poate dezamăgi uneori, la mijlocul terenului există o mare problemă. Fred și McTominay sunt jucători care pot fi, în cel mai bun caz, buni pentru lot, însă nu ca titulari. Pe Old Trafford este nevoie de un mijlocaș la închidere de talie mondială, așa cum au toate contracandidatele la titlu. La Chelsea trio-ul Jorginho-Kante-Kovacic dictează tonul, la City Rodri și Gundogan joacă extraordinar, în timp ce Liverpool îi are pe Thiago, Fabinho sau Jordan Henderson. Această slăbiciune îi va costa pe diavoli și, de altfel, a făcut-o deja în acest început de campionat.

 

Manchester United nu are un antrenor de clasă mondială

 

Ole Gunnar Solskjaer este iubit de majoritatea fanilor lui United și strict pe clasament vorbind, diavolii au progresat de la an la an. În primul sezon complet cu Ole pe bancă, United a încheiat pe poziția a treia, urmând ca în următoarea stagiune să termine pe locul doi, după Manchester City. Cu toate acestea, în trei ani de când se află la United, Solskjaer nu a cucerit niciun trofeu, a demonstrat în mai multe rânduri că nu are niciun plan ofensiv, iar schimbările sale sunt deseori neinspirate. Prin comparație, rivalele la titlu au antrenori la un cu totul alt nivel, cu performanțe și trofee în spate: Thomas Tuchel, Jurgen Klopp și Pep Guardiola sunt, probabil, cei mai buni antrenori din lume la ora actuală. Solskjaer nici nu ar intra în top 15, cel mai probabil. Diferența este mult prea mare pentru un club de talia lui Manchester United. Este greu de înțeles de ce clubul i-a oferit un nou contract vara trecută, în condițiile în care nume ca Antonio Conte sau Zinedine Zidane erau disponibile.

 

Având în vedere factorii de mai sus, dar mai ales felul în care arată Manchester City și Chelsea, este greu de crezut că Manchester United poate emite pretenții la titlu în acest sezon.

 

sursă foto: pixabay.com

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).