Cursele de MotoGP demarează în acest week-end la Eurosport

Cursele de MotoGP demarează în acest week-end la Eurosport

În acest weekend (24-26 martie), Eurosport va transmite prima cursă din calendarul de MotoGP. Disputată în nocturnă, pe circuitul Losail International Circuit, competiția din Qatar este prima din cele 18 curse de MotoGP din acest an, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

Eurosport va transmite peste 250 de ore live din circuitul MotoGP, de-a lungul întregului sezon 2017. Mai mult, echipa română de la Eurosport va comenta de la fața locului etapele din Qatar, Franța (Le Mans), Olanda (TT Circuit Assen), Germania (Sachsenring), Republica Ceha (Automotodrom Brno) și Spania (Comunitat Valenciana – Ricardo Tormo). Comentatorii transmisiunilor de MotoGP pentru etapa din Qatar vor fi Alexandru Cocu, fost jurnalist si specialist în sporturi cu motor, și Ionuț Mistode, fost motociclist de performanță, primul român care a obținut puncte în World Endurance FIM Cup și a concurat în competiția de motociclism din Franța „Bol d’Or 24 hours”.

Eurosport a anunțat la finalul anului trecut preluarea drepturilor pentru transmisiunile în direct ale tuturor etapelor, la toate cele trei clase, MotoGP™, Moto2™ și Moto3™, inclusiv sesiunile de antrenamente libere de vineri, sesiunile de calificări de sâmbătă și cursele de duminică. Toate cursele vor fi difuzate în direct pe Eurosport 1, în timp ce sesiunile de calificări vor fi transmise pe Eurosport 1 în direct sau decalat, în cazul unor suprapuneri de transmisiune cu alte competiţii.

Eurosport deține și drepturile digitale exclusive în România pentru toate cursele și toate sesiunile de calificări din calendarul MotoGP, acestea urmând a fi difuzate și pe Eurosport Player, serviciul dedicat transmisiunilor TV online al grupului media. Astfel, abonații vor avea acces prin intermediul dispozitivelor mobile la transmisiunile în direct ale tuturor etapelor MotoGP difuzate de Eurosport. În plus, platforma digitală va difuza în direct alte două competiții organizate de Dorna: Red Bull Rookies Cup și Shell Advance Asia Talent Cup.