Eurosport anunta astazi ca a devenit partener cu DR1 Racing, competitia suprema a curselor de drone, si va distribui exclusiv materialele pentru difuzarea in 70 de tari din Europa

Cursele de drone gata de start la Eurosport din noiembrie

Din dorinta de a oferi fanilor continut nou si inovator, Eurosport anunta astazi ca a devenit partener cu DR1 Racing, competitia suprema a curselor de drone, si va distribui exclusiv materialele pentru difuzarea in 70 de tari din Europa, inclusiv Romania si zona Asia-Pacific, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

Primul episod al concursului „DR1 Invitational”, din Los Angeles, va fi difuzat de canalul Eurosport1, marti 8 noiembrie 2016, la ora 24.00.

Cursele de drone sunt o competitie in care concurentii piloteaza aparate de zbor teleghidate cu care incearca sa parcurga complexe trasee cu obstacole intr-un timp cat mai scurt. Transmisia curselor de drone este parte din strategia inovatoare Eurosport de a oferi un continut contemporan si de a se adresa unui public mai variat cu o combinatie de sporturi dintre cele mai atractive, prin intermediul tuturor platformelor sale.

Eurosport va transmite trei campionate aditionale in sezonul urmator, inclusiv „DR1 Champions Series”, programat sa debuteze in 2017 cu etape organizate in mari metropole de pe intreg globul, si „DR1 Micro Series”. Eurosport.com, cel mai accesat website de sport din Europa, va prezenta si competitii de mai mica anvergura, continut video suplimentar cu imagini nedifuzate, selectiuni din transmisiuni si interviuri cu unii dintre cei mai talentati si indrazneti piloti de drone din lume.

Deasemenea, Eurosport va reprezenta DR1 in scopul sublicentierii drepturilor la nivel global (cu exceptia SUA).

Vedete precum americanul Tommy „Ummagawd” Tabajia, britanicul Luke „BanniUK” Bannister si australianul Chad „FinalGlideAUS” Nowak sunt cativa dintre cei mai buni piloti din lume ce au ridicat cursele de drone la un alt nivel. Campionatul „DR1 Champion’s Series” va aduce in competitie mai multe echipe de elita ale pilotilor de drone ce se vor infrunta pe intreg globul pentru a castiga titlul de Campioana Mondiala.

 Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Eurosport cauta in permanenta sa inoveze. Noi credem in noile tehnologii, indiferent ca este vorba de continut in Realitate Virtuala inclus in transmisiunile noastre sau de inovatiile din sporturile noului val, acestea fiind un bun mijloc de a atrage fanii catre sport. E fascinant sa vedem cresterea continua in popularitate a sporturilor electronice „eSports”, iar modul in care DR1 combina aceasta cu aspectele mai traditionale ale intrecerii sportive creaza un model de competitie incitant.

Ne bucura sa lucram cu DR1 si sa oferim fanilor sansa de a urmari „intortocheatul traseu” al acestui captivant nou sport, prin intermediul tuturor platformelor Eurosport.”
Brad Foxhoven, CEO al DR1 Racing, a declarat: „Suntem incantati sa prezentam unei audiente atat de vaste ca a Eurosport o competitie sportiva care combina atributele Formulei 1, NASCAR-ului si cele din eGaming.
Eurosport a aratat un interes real de a transmite cursele de drone nu doar pe canalele sale TV lineare, dar si de a juca un rol important in dezvoltarea acestui sport prin platformele sale digitale. Oportunitatile create de cursele de drone, atat din punct de vedere al inaltei performante cat si din cel al inovatiei, sunt nelimitate.”

Pentru mai multe informatii despre DR1 Racing, va rugam accesati http://dr1racing.tv/

Despre Eurosport

Eurosport, destinatia sportiva nr. 1 din Europa, reuneste fanii si sportivii in jurul celor mai importante evenimente sportive. Canalele sale, Eurosport 1, Eurosport 2 si Eurosportnews, au in total 228 de milioane de abonati, din 93 de tari din Europa, zona Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu. Eurosport.com este destinatia online nr.1 in Europa in materie de sport, cu pana la 14 milioane de vizitatori unici in medie pe luna. Eurosport Player ofera acces nelimitat la cele mai importante competitii sportive din calendar, este disponibil oricand, pe orice dispozitiv, in 52 de tari. Eurosport Events este divizia specializata in administrarea si promovarea evenimentelor sportive internationale. Pentru mai multe informatii, vizitati corporate.eurosport.com

Despre DR1 Racing

DR1 este o organizatie de talie mondiala dedicata curselor de drone ce combina cei mai buni piloti, cu drone de concurs si cu locatii pentru a crea ligi de competitie de cel mai ridicat nivel. Cu sediul in Los Angeles, California, DR1 organizeaza, produce si televizeaza curse de drone pe intreg globul. Turneul „DR1 Invitational” a fost prima competitie de drone difuzata de o retea de televiziune (canalele Discovery si Science Channels), cu streaming online pe Twitch.tv si cu implicarea unor sponsori cu marci de renume, precum Mountain Dew, Doritos, Amp Energy, Air Hogs si Buffalo Wild Wings. Sustinand cultura competitiilor de drone, deasemenea, DR1 produce seriile „Off the Radar digital” si programe transmise in live/streaming precum Drone Center, Flight Test, si Drone Tech, pe Twitch.tv.  Pentru mai multe informatii, vizitati www.DR1Racing.tv

DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew.  2016©Carrie JesenovecClubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).