Cum stabilesti un parteneriat de afaceri bun? Aspecte esentiale de avut in vedere

 

Traim intr-un secol si intr-o lume foarte dinamica, aflata intr-o continua schimbare, fapt pentru care uneori este destul de dificil sa facem diferite previziuni cu privire la cum va evalua propria afacere. Astazi insa, mai mult ca oricand, stabilirea de parteneriate reprezinta practic un standard chiar si pentru cele mai mari companii din lume, pentru ca nu mai reprezinta vreun secret faptul ca un parteneriat bun, inseamna mai multi clienti, deci incasari mult mai mari. Stabilirea unui parteneriat este departe de a fi un lucru simplu, dat fiind faptul ca exista o serie de aspecte ce trebuie luate in calcul inainte de a semna orice fel de contract.

Chiar daca intr-o prima etapa este destul de dificil a se analiza obiectiv seriozitatea unui potential partener de afaceri, cert este faptul ca in prezent avem la dispozite cateva metode prin care putem evalua cat mai realist situatia anumitor companii alaturi de care dorim sa evoluam impreuna. Astfel, prin utilzarea unui serviciu de verificare firme revolutionar, putea fi la curent atat cu trecutul unei companii, cat si cu situatia actuala a acesteia. Iata asadar cateva lucruri de care este recomandat sa tii cont inainte de a stabili la intamplare un parteneriat!

Nu stabili intelegeri doar verbal

Intelegerile realizate doar la nivel verbal cu un potential partener nu doar ca pot fi periculoase, insa se pot chair dovedi de-a dreptul paguboase in timp. Din acest motiv, este absolut esential sa te asiguri ca trasezi inca de la inceput linii si stabilesti obiective pe hartie. Inainte de a bate palma, asigura-te ca tot ceea ce ai discutat se regaseste scris si pe hartie. In acest fel, in cazul unor litigii, vei avea din start cateva dovezi favorabile tie.

Analizeaza in detaliu istoricul si situatia actuala a potentialului partener de afaceri

Intr-o prima instanta este aproape imposibil sa determini gradul de seriozitate al unei companii, astfel ca unul dintre cei mai de nadejde aliati pe care ii ai sunt serviciile de verificare firme. Cu un simplu click, vei avea acces la numeroase date relevante despre activitatea si performantele atinse de o companie intr-o anumita perioada de timp. In acest fel, vei putea analiza intr-un mod mult mai obiectiv o companie si gradul in care aceasta se pliaza pe nevoile intreprinderii tale. Mai mult decat atat, sa nu iti fie niciodata teama sa pui intrebari sau sa soliciti anumite dovezi care sa te ajute sa creezi cu usurinta portetul companiei cu care urmeaza sa colaborezi. Increderea este un concept cheie in parteneriatele de afaceri.

Evalueaza periodic modul in care evolueaza lucrurile

Pentru a putea vorbi despre evolutie, este necesar ca ambii parteneri implicati sa isi aduca intr-un fel sau altul contributia, astfel incat rezultatele finale sa fie cele scontate. Pentru a putea verifica acest lucru insa, este recomandat ca periodic sa analizezi care a fost impactul parteneriatului. Daca pe parcurs lucrurile stagneaza sau se afla pe un trend descendent, cel mai probabil este momentul pentru o reevaluare a parteneriatului si chiar o schimbare de macaz daca situatia impune acest lucru.

 Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.