Cum sa scapi de monotonia aparuta in timpul antrenamentelor de fitness si sa gasesti motivarea

“Aş dori sã vorbim despre una dintre cele mai mari probleme întâlnite în viaţa unui om care merge regulat în sala de fitness, ci anume MONOTONIA! Deşi este posibil sã parã puţin ciudat, aceastã MONOTONIE apare în viaţa oricãrui sportiv mai mult sau mai puţin.

Dacã eşti un sportiv, se presupune cã deţii cunoştinţe despre fitness şi ai un program bine stabilit!

  • ZIUA 1: PECTORALI ,
  • ZIUA 2: SPATE ,
  • ZIUA 3: BICEPS, TRICPEPS ,
  • ZIUA 4: UMERI, TRAPEZ ,
  • ZIUA 5: PICIOARE
  • (Programul meu) , dar cu toate astea tot ne lovim de aceastã problema MONOTONIA!

Dupã pãrerea mea existã 2 tipuri de MONOTONIE, cea fizicã şi cea psihicã !

Mergând în fiecare zi de LUNI în salã şi fãcând mereu acelaşi exerciţii pentru musculaturã PECTORALÃ,  în cel mai scurt timp te vei lovi de aceastã problemã, este valabil pentru fiecare grupã de muschi în parte!

Ȋn primul rând va apãrea acea OBIŞNUINȚÃ PSIHICÃ, iar dupã un timp îşi va face apariţia şi cea FIZICÃ,  lucrul care ne poate face sã renunţãm la sport, ceea ce nu este bine deloc !

Şi tu te numeri printre persoanele care au întâmpinat sau întâmpinã aceastã problemã ?

Sper cã aceste rânduri sã te ajute sã treci peste aceastã MONOTONIE !

Cum gãsim REZOLVAREA ?

Este foarte simplu, rãspunsul este doar un cuvânt, DIVERSIFICARE !

Ȋncearcã mereu sã schimbi exerciţiile, dacã în prima sãptãmânã ai lucrat mai mult cu greutãţi, sãptãmâna viitoare axeazã-te mai mult pe exerciţii folosindu-te de greutatea corpului, dacã sãptãmâna asta ai fãcut 8 repetãri pe serie, sãptãmâna viitoare fã câte 9 !

Schimbã ordinea exerciţiilor, foloseşte SCRIPETELE, sunt nenumãrate exerciţii pe care le poţi face şi pe care le poţi schimba între ele, nu lãsa MONOTONIA sã îşi facã apariţia!

Trebuie sa fii mai bun de la un antrenament la altul, trebuie în primul rând sã îţi demonstrezi ţie cã poţi mult mai mult !

Deşi poate pãrea puţin copilãresc ,cumpãrã-ţi 5 ţinute de antrenament pentru fiecare zi în care sã mergi în salã, schimbã-le între ele!

Ȋncearcã sã faci mereu schimbãri, aceasta este cheia spre SUCCES”!

(articol de Caramalau Marian – Instructor de fitness / Personal Trainer – Membru Asociația Succes în Educație și Sport – https://www.facebook.com/PersonalTrainerKara)

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).