Coarnele berbecului pe tricourile BLK ale nationalei de rugby

In ziua in care au fost sarbatoriti 155 de ani de la unirea Principatelelor, echipa nationala de rugby a Romaniei si-a lansat noul echipament de joc pentru acest an, informeaza site-ul frr.ro. In 2014 pe Stejari ii asteapta cinci partide in urma carora se decide participarea la urmatoarea editie a Cupei Mondiale.

De aceea Federatia Romana de Rugby a decis sa le sporeasca puterile jucatorilor prin vechi simboluri traditionale. Acestea, menite sa-i ajute pe rugbysti in drumul spre victorie, au fost alese impreuna cu Ioana Corduneanu, initiatoarea comunitatii online Semne Cusute. ” Ne-am decis pentru un motiv stravechi, “coarnele berbecului”. Acesta simbolizeaza forta, puterea, adrenalina, impactul fizic. E un simbol de forta amestecat cu mandrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca sa multiplice aceasta forta (le folosim in mod curent ca gradatii, pe centimetru, termometru, etc).

La baza, semnul in forma de “S” se numește “carligul ciobanului” si nu degeaba seamana cu semnul infinitului, pentru ca reprezinta continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile Stejarilor inseamna: “puterea sa sporeasca la nesfarsit”. Locatia unde a avut loc lansarea a fost una care celebreaza zilnic frumusetea traditiilor noastre – Muzeul National al Taranului Roman. Alaturi de cei sase jucatori veniti sa prezinte noul echipament a fost si presedintele FRR.   “Cu acest nou echipament, imbogatit cu simboluri stravechi, Stejarii ii vor avea alaturi pe toti stramosii lor, de la care vor imprumuta mai multa putere, tenacitate, ambitie. Semnele sunt binecuvantarea ancestrala care ne va ajuta sa reusim in acest an decisiv pentru rugbyul romanesc”, a spus Petrache.

rusby

Evenimentul de la Muzeul National al Taranului Roman s-a bucurat de participarea lui Grigore Lese, a reprezentantelor Asociatiilor Semne Cusute si La Blouse Roumaine, cat si a tuturor partenerilor FRR. Cei prezenti au putut admira echipamentul galben, cu care nationala va juca partidele de acasa, din care prima pe 1 februarie, la Cluj, impotriva Portugaliei. De asemenea publicului spectator i-a fost prezentat si echipamentul pentru meciurile din deplasare, cu fundal alb, prima ocazie in care acesta va fi imbracat pe teren fiind meciul contra Rusiei, de pe 8 februarie.

Echipa nationala de rugby va beneficia in urmatorii trei ani de echipamentele produse de BLK.  Noii parteneri ai FRR imbraca deja peste 4000 de echipe, fiind cunoscuti pentru spritul lor inovativ si imaginatia reflectata in creatiile prezentate.