Clubul Chelsea a scapat de jumatate din pedeapsa si iese la cumparaturi

Londonezii fusesera sanctionati pentru ca au incalcat regulile FIFA referitoare la transferul jucatorilor minori. Potrivit deciziei Comitetului Disciplinar, pana in vara anului viitor, clubul nu mai avea voie sa inregistreze jucatori noi, nici la nivel national, nici international.

Imediat dupa aceasta hotarare, luata in februarie, vegheat au facut apel la Curtea de Arbitraj din Sport. Chelsea – club detinut de Roman Abramovici – avea interzis la transferuri pentru doua perioade de achizitii. Acum, acest for s-a pronuntat in privinta apelului si a redus sanctiunea la jumatate, tinand cont ca prima fereastra s-a consumat deja, iar Chelsea nu a putut face nimic. Asa ca din ianuarie clubul va putea fi activ pe piata, iar Frank Lampard, tehnicianul lui Chelsea Londra iese la cumparaturi, informeaza StiriSportive.ro. „Acum putem discuta despre transferuri. Pentru noi e un rezultat foarte bun. Ne permite sa studiem atent piata. Sunt multumit la nivel fotbalistic. In privinta chestiunilor juridice nu ma pronunt si nu e treaba mea sa stiu ce s-a intamplat” – a declarat Frank Lampard, imediat dupa ce s-a anuntat injumatatirea pedepsei. De asemenea, si amenda a fost redusa la jumatate. Sume pe care clubul londonez trebuia sa o plateasca a fost redusa de la 600.000 la 300.000 de franci elvetieni.

„Lista scurta” de cumparaturi

Pe lista scurta de achizitii ar figura Jadon Sancho, de la Dortmund, Moussa Dembele, atacantul Olympique Lyonnais, Ben Chilwell de la Leicester si Wilfried Zaha (Crystal Palace). Presa din Albion scrie ca cei de la Chelsea sunt gata sa plateasca sume istorice pentru a-si completa echipa. Precedentul record e de 80 de milioane de euro. Atat au platit albastrii pentru portarul Kepa, cel mai scump transfer al lui Chelsea, adus de la Athletic Bilbao. „Toate echipele mari cumpara. In mecanismul competitional din Premier League vedem ce au cumparat in ultimii ani Manchester United, acum Tottenham si asta vara Arsenal. Evident, asta e regula in fotbal” – le-a spus tehnicianul jurnalistilor, dupa anuntul privind injumatatirea pedepsei.

Bugetul total pentru achizitii se ridica la 150 de milioane de lire sterline, dar asta nu inseamna ca Lampard ii va cheltui pe toti in prima fereastra de transferuri. E posibil sa nu poata sa cumpere jucatorii doriti, tinand cont unii dintre ei nu sunt disponibili si joaca la cluburi care nu sunt presate sa-i vanda.

Clubul Chelsea a incalcat regulile FIFA referitoare la transferul jucatorilor minori

FIFA anuntase ca au fost cel putin 69 de cazuri de incalcare a regulamentului, dar Curtea de Arbitraj din Sport a ajuns la concluzia ca sunt mai putine cazuri. Totul a plecat de la banuielile FIFA ca atacantul Bertrand Traore, din Burkina Faso, jucase pentru Chelsea cativa ani, inainte sa fie inregistrat. Apoi s-au mai descoperit si alte cazuri.

FIFA permite transferul minorilor, in alte tari, doar daca sunt indeplinite anumite conditii extrem de stricte, cum ar fi mutarea parintilor impreuna cu minorul. Aceste reguli au drept scop evitarea riscurilor de exploatare a minorilor.

Albastrii se dezvinovatesc si acuza FIFA ca a reactionat exagerat, iar in alte cazuri de incalcare a regulamentului, de catre alte echipe, Manchester, de exemplu, Federatia a fost mai blanda.Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.