Cine va cuceri Pena Cabarga? Etapa a 11-a este LIVE pe Eurosport 1

Cine va cuceri Pena Cabarga? Etapa a 11-a este LIVE pe Eurosport 1. Competiția se desfășoară în perioada 20 august – 11 septembrie.

Prima zi după pauză este mereu una care poate aduce suprize în configurația clasamentului, infromează tv.eurosport.ro. O parte dintre rutieri s-au relaxat și vor avea nevoie de timp să se încălzească din nou, în timp ce alții au rămas concentrați și își vor relua locul în pluton la aceeași intensitate ca în ziua a zecea din Vuelta.

Etapa a 11-a este marcată de celebra cățărare Pena Cabarga. Finalul în ascensiune va veni după 163 de kilometri în care se va merge în mare parte pe plat. Chiar dacă are o pantă medie de 9,8%, cățărarea de categoria 1, Pena Cabarga, este formată din mai multe porțiuni cu înclinații între 11% și 18%. Cei care își vor păstra energia și care își vor doza corect efortul, vor reuși să facă față uneia dintre cele mai grele cățărări din ediția din acest an a Turului Spaniei.

Profilul etapei ar fi potrivit oamenilor de general, dar este puțin probabil că se vor risca atacuri în detrimentul unei strategii precaute, prin care să nu se urmărească victoria, ci mai degrabă mărirea diferențelor față de competitori. Este foarte posibil să asistăm însă la o evadare. Totuși, cine se va încumeta să se aventureze într-un atac decisiv va trebui să țină cont de relieful plat și de vântul care vor avantaja plutonul. Printre cei capabili să ducă la bun sfârșit o evadare astăzi îi enumerăm pe Robert Gesink, Tejay van Garderen și Mathias Frank.

Comentatorii Eurosport vor fi alături de rutieri şi de prietenii ciclismului pe toată durata Turului Spaniei. Intră în dialog pe pagina de Facebook, adresează-ţi întrebarea şi primeşti răspuns în timp real.

A unsprezecea etapă a Turului Spaniei este LIVE pe Eurosport 1 și online pe Eurosport Player de la ora 16:00 și este precedată de “Vuelta Extra”, de la 15:45.