Ciclism: Paris-Nisa începe în Maurepas. Prolog pe Eurosport

Un prolog în lungime de 6,7 kilometri va duce la apariţia primelor diferenţe între rutierii prezenţi la startul celei de-a 73-a ediţii, informează http://tv.eurosport.ro/

Înfiinţată în 1934, Paris-Nisa este o cursă care de la an la an a oferit etape spectaculoase, poveşti memorabile şi învingători care şi-au câştigat un loc în istorie, fie că a fost vorba despre Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Raymond Poulidor, Sean Kelly, Miguel Indurain, Laurent Jalabert sau Alberto Contador. În 2015, Paris-Nisa va reuni la start alţi ciclişti importanţi, cu toţii dornici să obţină un succes mare, ce ar face ca sezonul 2015 să fie considerat deja unul reuşit, în ciuda faptului că ne aflăm de abia în primăvară.

Dacă anul trecut au preferat un traseu experimental, fără niciun contratimp sau finiş la altitudine, organizatorii au schimbat coordonatele pentru această ediţie, astfel că plutonul va avea parte de etape de sprint, un prolog, un contratimp individual pe Col d’Eze şi o sosire pe Croix de Chaubouret (14 kilometri, pantă medie 5,4%). Practic, vor fi motive suficiente pentru a avea parte de spectacol oferit de cicliştii interesaţi să bifeze un succes de etapă sau să se impună la general, în ceea ce este una dintre cele mai prestigioase curse din calendar.

Principal favorit la victorie este considerat Richie Porte, autor a trei victorii în 2015 şi campion aici în urmă cu doi ani. Venit din Turul Omanului, unde a încheiat pe locul secund, Tejay van Garderen va încerca să îi dea replica australianului şi să obţină cel mai important succes al carierei. Un alt favorit va fi olandezul Wilco Kelderman, care o va conduce pe LottoNL, în vreme ce Tinkoff-Saxo se va baza pe Rafal Majka. La sprinturi, protagonişti vor fi Alexander Kristoff, André Greipel, Arnaud Démare, Nacer Bouhanni, Niccolo Bonifazio, Moreno Hofland şi John Degenkolb.

Un rezumat al prologului din Paris-Nisa va putea fi urmărit duminică, la Eurosport, cu începere de la ora 18:45.